Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έλουσε με σαμπάνια τον Έμερι για την έξοδο της Άστον Βίλα στο Champions League (vid)

Εμιλιάνο Μαρτίνες & Ουνάι Έμερι

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έλουσε με σαμπάνια τον Έμερι για την έξοδο της Άστον Βίλα στο Champions League (vid)

Κώστας Τόπας 08:14 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 29.05.2024

Η Άστον Βίλα εξασφάλισε το Champions League χάρη στην ήττα της Τότεναμ με 2-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι και οι πανηγυρισμοί ήταν απίστευτοι.

Δύο γκολ του Χάλααντ ήταν... ότι πρέπει για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία προσπερνώντας την αντίσταση της Τότεναμ (2-0) βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση της 10ης Premier League της ιστορίας της.

Ενα αποτέλεσμα το οποίο ικανοποίησε σε τεράστιο βαθμό την Άστον Βίλα κι αυτό διότι γνώριζε ότι μια ήττα της Τότεναμ θα της εξασφάλιζε το ποδόσφαιρο Champions League για την επόμενη σεζόν. Οι «Villans» είναι δύο φορές νικητές του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, έχοντας σηκώσει το τρόπαιο σε συνεχόμενες σεζόν το 1981 και το 1982 - αλλά δεν έχουν προκριθεί στη διοργάνωση από τότε.

Η τεράστια ευκαιρία του Σον έκανε τον Γκουαρντιόλα να ξαπλώσει από αγωνία στο χορτάρι (vid)
PREMIER LEAGUE

08:03 - 15.05.2024

Η τεράστια ευκαιρία του Σον έκανε τον Γκουαρντιόλα να ξαπλώσει από αγωνία στο χορτάρι (vid)

Ο Σον έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για την Τότεναμ, λίγο πριν το φινάλε στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι, που έκανε ακόμα και τον Πεπ Γκουαρντιόλα να πέσει στον αγωνιστικό χώρο από την αγωνία.

Μετά την ισοπαλία 3-3 της Δευτέρας (13/05) με τη Λίβερπουλ, ο τεχνικός της Άστον ΒίλαΟυνάι Έμερι, μίλησε για το πώς η ομάδα του έπρεπε να διατηρήσει την εστίασή της στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, σε περίπτωση που η μάχη του Champions League πήγαινε στο φινάλε,

Όμως ο Ισπανός τεχνικός, οι παίκτες του και το προπονητικό του επιτελείο συγκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα εκδηλώσεων στην ετήσια βραδιά των βραβείων τους για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Σίτι και οι πανηγυρισμοί ήταν ξέφρενοι μόλις επιβεβαιώθηκε το αποτέλεσμα.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της Άστον Βίλα στην Premier League, συγκέντρωσε όλα τα φώτα πάνω του, ρίχνοντας σαμπάνια στον Ουνάι Έμερι. Από την πλευρά του, ο Λούκας Ντίνιε έσυρε τον χορό και πανηγύριζε μαζί με τους συμπαίκτες του, για την έξοδο της Άστον Βίλα στο Champions League.

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα σήμερa. Είναι το όνειρό μας, ήταν όνειρό μας όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν να είμαστε εδώ. Το να παίζεις Champions League είναι, μετά την Premier League ότι καλύτερο. Όταν παίζεις στο Champions League, παίζεις ενάντια στις καλύτερες ομάδες, ταυτόχρονα, από άλλες χώρες. Και είναι καταπληκτικό.

Και είμαστε πάντα υπεύθυνοι για την ιστορία εδώ, γνωρίζουμε ότι η ιστορία της Άστον Βίλα είναι τόσο μεγάλη και τόσο επιτυχημένη. Ακόμα και στο Champions League, πριν γίνει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ξέραμε ότι η ευθύνη ήταν να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε το επίπεδό μας, να προσπαθήσουμε να είμαστε απαιτητικοί και να ονειρευόμαστε.

Και τώρα να κατακτήσουμε το Champions League όπως έκανε η Άστον Βίλα το 1982. Είναι ένα άλλο όνειρο και το πιο σημαντικό είναι να έχεις όνειρα και να προσπαθείς να δουλέψεις σκληρά για αυτό. Φυσικά, είμαι πολύ, πολύ, πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος για εσάς (τους οπαδούς), τους παίκτες και όλους. Tώρα ξεκινά η νέα πρόκληση για εμάς. Να φτιάξουμε ξανά ομάδα, να είμαστε δυνατοί και δυνατοί να πάμε και να ανεβάζουμε πάντα το επίπεδό μας. Αυτός είναι ο στόχος μας και πάντα προσπαθούμε να απολαμβάνουμε μαζί σας, τους υποστηρικτές. Είστε η καρδιά του συλλόγου», ήταν τα λόγια του Έμερι.

Η ομάδα του Έμερι ολοκληρώνει τη σεζόν της με ένα εκτός έδρας ταξίδι στην Κρίσταλ Πάλας την Κυριακή (19/05, 18:00) και ενώ θα θέλει απελπισμένα να τελειώσουν τη σεζόν με τον τέλειο ρυθμό, οι πιστοί «Villans» μπορούν να χαλαρώσουν γνωρίζοντας ότι ακόμη και μια ήττα δεν θα κατέστρεφε τα όνειρά τους για του Champions League.