Ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά από τον Ποντένσε στη μάχη του Villa Park

Ντανιέλ Ποντένσε

i

© intime

Ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά από τον Ποντένσε στη μάχη του Villa Park

Διονύσης Βερβελές 17:35 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 21:41 - 18.05.2024

Ξέρει καλά την Αγγλία και την Άστον Βίλα ο Πορτογάλος άσος… Το τετ α τετ με τον Μεντιλίμπαρ και οι οδηγίες που έχει για τον αποψινό (5/2, 22:00) πρώτο ημιτελικό.

Ένα από τα δυνατά χαρτιά που έχει ο Ολυμπιακός, ιδιαίτερα απ' όταν ήρθε στην Ελλάδα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είναι ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος κάνει πολύ καλή σεζόν και τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι είναι σε εξίσου καλή αγωνιστική κατάσταση.

Για αυτό και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» περιμένει πολλά από τον ίδιο στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα. Θέλει από τον Ποντένσε να πάρει πρωτοβουλίες στο παιχνίδι του και να μπορέσει με την τεχνική που τον διακρίνει να κάνει τα... δικά του μέσα στο γήπεδο, έτσι ώστε να μπορέσει και ο Ολυμπιακός να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των Άγγλων.

Το τετ α τετ με τον Πορτογάλο

Μάλιστα ο Μεντιλίμπαρ έχει ήδη κάνει τετ α τετ με τον Ντανιέλ Ποντένσε και του έχει εξηγήσει τι θέλει απ' αυτόν στον αγώνα με την Άστον Βίλα. Να ζητάει την μπάλα στα πόδια του και να μπορεί ο ίδιος να δημιουργήσει ρήγματα. Από την άλλη βέβαια αυτό που έχει ζητήσει ο Μεντιλίμπαρ μέσα από τις προπονήσεις είναι να μη γίνεται κατάχρηση κατοχής της μπάλας από τον κάθε ποδοσφαιριστή και αυτό ισχύει και για τον Ποντένσε.

Να μην «κουβαλάνε» δηλαδή την μπάλα για ώρα στα πόδια τους, γιατί ακριβώς η Άστον Βίλα είναι μία αγγλική ομάδα η οποία θα προσπαθήσει να πιέσει και να αναγκάσει τον Ολυμπιακό στο λάθος.

Η εμπειρία του από την Αγγλία

Ο λόγος που περιμένει πολλά από τον Ποντένσε ο Μεντιλίμπαρ, έχει να κάνει και με το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί για τρία χρόνια ο ίδιος στην Αγγλία και την Premier League. Κάτι το οποίο σημαίνει πως γνωρίζει το παιχνίδι στην Αγγλία, αλλά επίσης ξέρει και την Άστον Βίλα την οποία έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν αρκετές φορές.

Ο Διονύσης Βερβελές μέσω του Sportal μεταφέρει το κλίμα από το Μπέρμιγχαμ εν όψει του Άστον Βίλα - Ολυμπιακός (vids)
SPORTAL ORIGINALS

11:01 - 02.05.2024

Ο Διονύσης Βερβελές μέσω του Sportal μεταφέρει το κλίμα από το Μπέρμιγχαμ εν όψει του Άστον Βίλα - Ολυμπιακός (vids)

Ο Ολυμπιακός θα έχει στο πλευρό του περισσότερους από 2.000 φιλάθλους για τον πρώτο ημιτελικό με την Άστον Βίλα, όπως μετέφερε μέσω του Sportal ο ρεπόρτερ των «ερυθρόλευκων», Διονύσης Βερβελές που βρίσκεται στο Μπέρμιγχαμ.

Θέλει να πάρει πράγματα ο Μεντιλίμπαρ από την εμπειρία του Ποντένσε και αυτό περιμένει να γίνει στο ματς της Αγγλίας, αλλά και γενικότερα σε αυτό το ζευγάρι του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα...