Ο Μεντιλίμπαρ πάει για την έκπληξη στην ενδεκάδα

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ/©Intime

Ο Μεντιλίμπαρ πάει για την έκπληξη στην ενδεκάδα

Διονύσης Βερβελές 13:42 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 06:10 - 17.05.2024

Τι δοκίμασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στην τελευταία προπόνηση.

Στο ματς με τη Λαμία που είχε ο Ολυμπιακός την περασμένη Κυριακή, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε αφήσει εκτός αποστολής τον Βιθέντε Ιμπόρα. Εξ αρχής αυτό φάνηκε σα να ήταν πως προετοίμαζε τον Ισπανό ποδοσφαιριστή για τον αγώνα με την Άστον Βίλα στην Αγγλία. Τον άφησε, δηλαδή, εκτός πλάνων προκειμένου να ξεκουραστεί και να είναι έτοιμος για το σημαντικό παιχνίδι με την Άστον Βίλα, στον πρώτο ημιτελικό του Conference League. Όπως έχει δείξει όμως ο έμπειρος τεχνικός στις προπονήσεις προετοιμασίας για το ματς στην Αγγλία, τον Ιμπόρα τον υπολογίζει για βασικό!

Όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός μέσος θα είναι στο αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων». Αυτό δοκίμασε και στην τελευταία προπόνηση ο Μεντιλίμπαρ, που έγινε στο «Villa Park». Είχε τον Ιμπόρα στην τριάδα του χώρου της μεσαίας γραμμής, μαζί με τους Έσε και Τσικίνιο, ένα δίδυμο το οποίο ειδικά στα δυνατά ματς δε «σπάει» και έτσι θα γίνει και τώρα.

Ο Διονύσης Βερβελές μέσω του Sportal μεταφέρει το κλίμα από το Μπέρμιγχαμ εν όψει του Άστον Βίλα - Ολυμπιακός (vids)
SPORTAL ORIGINALS

11:01 - 02.05.2024

Ο Διονύσης Βερβελές μέσω του Sportal μεταφέρει το κλίμα από το Μπέρμιγχαμ εν όψει του Άστον Βίλα - Ολυμπιακός (vids)

Ο Ολυμπιακός θα έχει στο πλευρό του περισσότερους από 2.000 φιλάθλους για τον πρώτο ημιτελικό με την Άστον Βίλα, όπως μετέφερε μέσω του Sportal ο ρεπόρτερ των «ερυθρόλευκων», Διονύσης Βερβελές που βρίσκεται στο Μπέρμιγχαμ.

Η πιθανή ενδεκάδα του Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην τελευταία προπόνηση που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στο γήπεδο της Άστον Βίλα δοκίμασε μία ενδεκάδα η οποία ήταν και η αναμενόμενη εκτός από τη θέση του Ιμπόρα. Αν και τα σενάρια των προηγούμενων ημερών ήθελαν τον Ιμπόρα βασικό, αφού ήταν μία σκέψη που την είχε φανερώσει ο Μεντιλίμπαρ.

Συγκεκριμένα, η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Άστον Βίλα είναι με τον Τζολάκη στο τέρμα, αριστερά της άμυνας Ορτέγκα, δεξιά Ροντινέι και κέντρο της άμυνας τους Ρέτσο, Κάρμο. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής Έσε, Τσικίνιο και Ιμπόρα. Στα πλάγια από τ' αριστερά Ποντένσε, δεξιά Φορτούνης και στο κέντρο της επίθεσης Ελ Κααμπί. Αυτό είναι το σχήμα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τη βασική ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων».

Ο ρόλος του Ιμπόρα

Αυτό το οποίο, προφανώς, θέλει ο Μεντιλίμπαρ να πετύχει με τον Ιμπόρα στην ενδεκάδα, είναι να μπορέσει να «ματσάρει» το ύψος που έχει στην ενδεκάδα της η Άστον Βίλα. Έχει αρκετά ψηλά κορμιά η αγγλική ομάδα και αυτό είναι θέμα για τον Ολυμπιακό.

Επίσης ο Ιμπόρα μπορεί να είναι αργός αναφορικά με την ταχύτητα, αλλά από την άλλη είναι σκληρός και δυνατός παίκτης. Στοιχεία τα οποία επίσης έχει η Άστον Βίλα, οπότε ο Μεντιλίμπαρ θέλει με τον Ιμπόρα στην ενδεκάδα να μπορέσει να ισορροπήσει σε αυτά τα στοιχεία.