Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Ολυμπιακός

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Ολυμπιακός

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:33 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 04:49 - 17.05.2024

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άστον Βίλα στο «Villa Park» το βράδυ της Μ. Πέμπτης (2/5, 22:00) στον πρώτο ημιτελικό του UEFA Europa Conference League και θέλει ένα καλό αποτέλεσμα προκειμένου να θέσεις τις βάσεις πρόκρισης στον τελικό της 29ης Μαΐου.

Με ένα όνειρο τρελό ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούνται από την πανίσχυρη Άστον Βίλα στο «Villa Park» το βράδυ της Μ Πέμπτης (2/5, 22:00) για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Europa Conference League. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να φύγει από το Νησί με ένα αποτέλεσμα που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στον τελικό της «Opap Arena»!

Όσον αφορά τα αγωνιστικά ο Ουνάι Έμερι πέρα από τους Μπουμπακάρ Καμαρά, Εμιλιάνο Μπουεντία, Τάιρον Μινγκς, Τζέικομπ Ράμσεϊ (μόνιμοι τραυματίες εδώ και αρκετό καιρό) δεν θα έχει στη διάθεσή του για τον αποψινό αγώνα τους Γιούρι Τίλεμανς, Εμιλιάνο Μαρτίνες και Άλεξ Μορένο, ενώ αμφίβολος είναι ο Νικολό Τζανιόλο.

«Τώρα είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το Conference League και πολύ κινητοποιημένοι με την Premier League. Δεν αλλάζει το πρώτο μου μήνυμα όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η Premier League, μετά το FA Cup και το Carabao Cup και το Conference League και σε περίπτωση που φτάσουμε στο τέλος της σεζόν και συνεχίζουμε να παίζουμε σε αυτό, τότε φυσικά η σημασία αλλάζει λίγο. Η προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι η Πρέμιερ Λιγκ, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και στις δύο διοργανώσεις», είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός κόουτς, ο οποίος τόνισε πως εμπιστεύεται απόλυτα τον Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος θα υπερασπιστεί την εστία των «χωριατών» στο αποψινό ματς.

Από τη μεριά του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι στην ευχάριστη θέση να έχει τους περισσότερους εκ των ποδοσφαιριστών του στη διάθεσή του, με μοναδικούς απόντες τους Μασούρα και Ντόη, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.

«Πρέπει να έχουμε την ηρεμία που είχαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια, παίζουμε με μια πολύ μεγάλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ αλλά δεν πρέπει να έχουμε αυτόν τον φόβο και ότι είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσουμε ή ότι είμαστε κατώτεροι. Αν κάνουμε αυτό το λάθος δεν θα πετύχουμε πολλά πράγματα, ήρθαμε εδώ με όλο τον σεβασμό αλλά και να κερδίσουμε. Αν αλλάξουμε προσέγγιση επειδή παίζουμε με μια ομάδα της Premier League τότε θα γινόμασταν ρεζίλι και σίγουρα ο αντίπαλος θα το εκμεταλλευόταν και θα ήταν καλύτερος. Οπότε, όχι δεν θα αλλάξουμε το στιλ μας, θα είμαστε ο εαυτός μας», τόνισε ο Βάσκος κόουτς στη συνέντευξη Τύπου.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Άστον Βίλα: Όλσεν - Κας, Κόνσα, Τόρες, Ντίνιε - Λουίς, ΜακΓκιν, Μπέιλι, Ντιαμπί – Ντουράν, Γουότκινς.

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα – Ιμπόρα, Έσε – Φορτούνης, Τσικίνιο, Ποντένσε – Ελ Κααμπί.

https://www.youtube.com/watch?v=nHL7ejE80G4