Ολυμπιακός: Τα πάντα, πάλι, εξαρτώνται από τον Όρτα
i

© Intime

Ολυμπιακός: Τα πάντα, πάλι, εξαρτώνται από τον Όρτα

Διονύσης Βερβελές 04:30 - 01.05.2024 / Ανανεώθηκε: 03:16 - 22.05.2024

Ο Μεντιλίμπαρ θέλει να δει την κατάσταση του Πορτογάλου μέσου ενόψει Άστον Βίλα…

Μία ημέρα έμεινε για το ιστορικό ματς που έχει ο Ολυμπιακός με την Άστον Βίλα, εκτός έδρας, στον πρώτο ημιτελικό του Conference League. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν σε αυτό το σημείο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και για αυτό θέλουν να τα δώσουν όλα για όλα για να φτάσουν σε μία ακόμη ιστορική στιγμή, στον τελικό διοργάνωσης της UEFA.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Λαμία ρωτήθηκε αναφορικά με τις σκέψεις του για την ενδεκάδα με την Άστον Βίλα και αυτό που τόνισε ήταν ότι έχει ήδη αποφασίσει τι θα κάνει και πως θα αγωνιστεί η ομάδα του. Υπάρχει όμως ένα ερωτηματικό στη δική του σκέψη και το έχει εκφράσει στο Ρέντη.

Ένα ερωτηματικό το οποίο είχε ο έμπειρος τεχνικός και στα προηγούμενα ματς με τη Φενέρμπαχτσε. Αυτό έχει να κάνει με την ετοιμότητα του Αντρέ Όρτα. Ο Πορτογάλος μέσος είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής για το παιχνίδι του Ολυμπιακού και αυτό που θέλει να παρουσιάσει στο γήπεδο ο Μεντιλίμπαρ. Δίνει βοήθειες τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και γενικότερα είναι ένας παίκτης ο οποίος ενώνει επί της ουσίας τις γραμμές.

Κόντρα στους Τούρκους δεν ήταν απόλυτα έτοιμος και για αυτό προτίμησε και στα δύο ματς να βάλει τον Γιόβετιτς στην ενδεκάδα. Τώρα όμως η Άστον Βίλα είναι μία ομάδα η οποία στηρίζεται αρκετά στο παιχνίδι του κέντρου και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιλογή του Μεντιλίμπαρ. Για αυτό και ο Όρτα έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει ως βασικός στην Αγγλία.

Τέλος η σεζόν για τον Μπακαμπού
LA LIGA

15:09 - 30.04.2024

Τέλος η σεζόν για τον Μπακαμπού

Χωρίς τον Σέντρικ Μπακαμπού θα πορευτεί έως το τέλος της σεζόν η Μπέτις, καθώς ο άλλοτε επιθετικός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε κι ενδέχεται να περάσει και την πόρτα του χειρουργείου.

Το θέμα όμως είναι εάν είναι απόλυτα έτοιμος και στο 100% των δυνατοτήτων του για να δώσει στην ομάδα του Πειραιά αυτά που πραγματικά ξέρει και μπορεί. Απέναντι στη Λαμία ήταν στη βασική ενδεκάδα, έδειξε ότι έχει ανακτήσει αρκετές από τις δυνάμεις του, όμως δεν είχε και την παρουσία προηγούμενων αγώνων. Βέβαια από την άλλη και κόντρα στη Λαμία δε χρειάστηκε να... φορτσάρει και αρκετά η ομάδα για να φτάσει τη νίκη και το παιχνίδι με την Άστον Βίλα θα είναι μία εντελώς άλλης δυναμικής.

Ο Όρτα, λοιπόν, είναι αυτός ο οποίος θα κρίνει πολλά για την ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων» και εκεί είναι που σκέφτεται και ο Μεντιλίμπαρ να βάλει τον Ιμπόρα αντί του Όρτα σε περίπτωση που δει ότι δεν είναι έτοιμος ακόμη για να δώσει το 100% ως βασικός και θα προτιμήσει να τον χρησιμοποιήσει εάν χρειαστεί ως αλλαγή, όπως έκανε στην Τουρκία όπου ήρθε από τον πάγκο και ήταν πολύ καλός.

Baladeros: Θρίλερ δίχως τέλος στην κορυφή, χαμός με Αλμέιδα, Τερίμ και Ιωαννίδη