Η Ατλέτικο πήρε την ντερμπάρα-θρίλερ της Μαδρίτης και πέρασε στους «8»!
i

Photo by David Ramos/Getty Images

Η Ατλέτικο πήρε την ντερμπάρα-θρίλερ της Μαδρίτης και πέρασε στους «8»!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 01:09 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 01:22 - 19.01.2024

Μετά από ακόμα μία επική «μάχη» των δύο μεγάλων δυνάμεων της Μαδρίτης, η Ατλέτικο πήρε τη νίκη επί της Ρεάλ με 4-2 στην παράταση (μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Πριν λίγες μέρες Ατλέτικο και Ρεάλ έδωσαν μία συγκλονιστική «μάχη» στο Σούπερ Καπ Ισπανίας, με την τελευταία να αναδεικνύεται νικήτρια στην παράταση (5-3). Πέρυσι, οι δύο μεγάλες δυνάμεις της Μαδρίτης στο Κύπελλο έλυσαν ξανά τις διαφορές τους στην παράταση έπειτα από ένα επικό ματς, τότε για τα προημιτελικά, με τους «μερένχες» να παίρνουν τη νίκη και την πρόκριση (3-1). Και φέτος, ακόμα ένα ασύλληπτο παιχνίδι των δύο, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «διαφήμιση του ποδοσφαίρου» κρίθηκε στην παράταση, μόνο που αυτή τη φορά η Ατλέτικο ήταν αυτή η οποία πήρε τη νίκη, με 4-2, ύστερα από το 2-2 της κανονικής διάρκειας και πέρασε στους «8» του Copa Del Rey.

Οι «μερένχες» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, απέκτησαν τον πρώτο λόγο με το... καλημέρα και ανάγκασαν τους γηπεδούχους να υιοθετήσουν έναν παθητικό ρόλο, περιμένοντας κυρίως κάποια ευκαιρία για αντεπίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 11ο λεπτό και ήταν διπλή, με τον Μπέλιγχαμ αρχικά να κάνει μία φανταστική ενέργεια και να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ μετέπειτα ο Βινίσιους πήρε το ριμπάουντ, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ.

Η υπεροχή της των φιλοξενουμένων συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και στο 21' έχασαν ακόμα μία μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Βινίσιους με μία εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Ροντρίγκο μέσα στην περιοχή, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να νικήσει τον Όμπλακ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Όμπλακ είπε όχι και στον «Βίνι».

Επειδή το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι (πάντα) δίκαιο άθλημα, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε στην πρώτη της αξιοσημείωτη φάση στο ματς ευτύχισε να προηγηθεί, κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 39' μετά από κακή απομάκρυνση του Ρίντιγκερ η μπάλα κατέληξε στον Λίνο, ο οποίος πλάσαρε τον Λούνιν από διαγώνια θέση και έκανε το 1-0. Ωστόσο, η χαρά τους δεν κράτησε πολύ. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρος, στις καθυστερήσεις, ο Όμπλακ έκανε μία τραγική έξοδο μετά από εκτέλεση φάουλ του Μόντριτς, δεν βρήκε καλά την μπάλα και σημείωσε αυτογκόλ για το 1-1.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου. Η «Βασίλισσα» μπήκε καλύτερα κι εκεί, με τους «ροχιμπλάνκος» να είναι πιο προσεκτικοί και συντηρητικοί. Κι όμως, όπως και στο πρώτο μέρος, χτύπησαν κόντρα στη ροή του ματς και πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Βέβαια, βοήθησε πολύ και ο Λούνιν άθελα του, καθώς έκανε ένα απίστευτο λάθος, χαρίζοντας την ευκαιρία στον Μοράτα να πλασάρει σε κενή εστία για το 2-1.

Από 'κει και έπειτα, η Ρεάλ ανέβασε ακόμα πιο πολύ στροφές και πίεσε ασφυκτικά, προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 76' το «άγγιξε», με τον Ροντρίγκο να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ και οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες επικίνδυνες προσπάθειες, καθώς οι «μερένχες» είχαν μεγάλα κενά στα μετόπισθεν. Τελικά, η πίεση των φιλοξενουμένων απέδωσε καρπούς, αφού στο 82' κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Μπέλιγχαμ με μία σέντρα... λουκούμι βρήκε τον Χοσέλου, ο οποίος μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο σκόραρε με κεφαλιά για το 2-2 της κανονικής διάρκειας.

Κάπως έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί όλα ήταν μοιρασμένα, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν κούραση, αλλά και δίψα για τη νίκη-πρόκριση. Τη μοναδική καλή στιγμή του πρώτου μέρους την είχε η Ατλέτικο και τη μετουσίωσε σε γκολ. Στο 100ο λεπτό ο Γκριεζμάν έκανε μία απίστευτη κούρσα και με ένα υπέροχο πλασέ από πολύ δύσκολη πλάγια θέση έγραψε το 3-2.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης ήταν ένας ποδοσφαιρικός μονόλογος της «Βασίλισσας», με όλους τους παίκτες της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε να παίζουν πίσω από το κέντρο. Στο 111' οι «μερένχες» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το γκολ του Θεμπάγιος ακυρώθηκε, καθώς νωρίτερα ήταν σε θέση οφσάιντ ο Μπέλιγχαμ. Σε μία αντεπίθεση η Ατλέτικο εκμεταλλεύτηκε τα κενά της Ρεάλ, που είχε ανέβει όλη ψηλά, ο Ρικέλμε πλάσαρε τον Λούνιν και διαμόρφωσε το τελικό 4-2, με τους «ροχιμπλάνκος» να παίρνουν μία μεγάλη νίκη-πρόκριση.