Λεάο ή Βινίσους Τζούνιορ ονειρεύεται ο νέος μέτοχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
i

© PrtScr

Λεάο ή Βινίσους Τζούνιορ ονειρεύεται ο νέος μέτοχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γιάννης Λιβανός • 16:15 - 17.01.2024

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού η οικογένεια Γκλέιζερ που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, έδωσε οριστικά τα χέρια με τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, για την αγορά της μειοψηφίας της ιδιοκτησίας των «κόκκινων διαβόλων», κάτι που αναμένεται να φέρει αλλαγές στον σύλλογο αλλά και μεταγραφές.

Ο Άγγλος δισεκατομμυριούχος, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ ολοκλήρωσε τις επαφές για την αγορά του 25% των μετοχών, αντί 1.4 δισ. λιρών. Κάπως έτσι μπήκε δυνατά στα διοικητικά του συλλόγου, ευελπιστώντας στο προσεχές μέλλον να είναι το απόλυτο αφεντικό των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ είναι πλέον μέτοχος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνέταιρος της οικογένειας Γκλέιζερς. Μάλιστα ο Ράτκλιφ είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, με περιουσία αξίας 29,6 δισ. λιρών. Τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Ράτκλιφ θα έχει το «πάνω χέρι» στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Γιουνάιτεντ, ενώ αθλητικός διευθυντής του συλλόγου θα είναι άνθρωπος του Ράτκλιφ.

Τα βρετανικά ΜΜΕ ωστόσο δεν μένουν εκεί, αλλά το πάνε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως ο Ράτκλιφ έχει καταλήξει στον μεγάλο μεταγραφικό στόχο της ομάδας για το φετινό καλοκαίρι. Ο λόγος για τον Λεάο της Μίλαν ή τον Βινίσιους Τζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νέος μέτοχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κάνει τα πάντα για να αποκτήσει έναν από τους δύο ποδοσφαιριστές.

Πώς έχουν τα πράγματα για τους δύο παίκτες

Ο Λεάο συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι την επέκταση της συνεργασίας του με τη Μίλαν μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2028. Ωστόσο ο Ράτκλιφ παρουσιάζεται έτοιμος να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη, σπάζοντας κάθε ρεκόρ στην Premier League για να ντύσει τον Λεάο με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Υπενθυμίζεται πως η ρήτρα του Λεάο στο νέο του συμβόλαιο ανέρχεται στα 175 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο άλλος παίκτης που θέλει διακαώς ο Ράτκλιφ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Βραζιλιάνος άσσος δεσμεύεται με «τη βασίλισσα» μέχρι τον Ιούνιο του 2028, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσης του ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Ο Άγγλος μεγιστάνας θεωρεί πάντως πως ένα ποσό της τάξης των 150-170 εκατομμυρίων είναι αρκετό για να πείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης να παραχωρήσει τον παίκτη, αφού οι «μερένχες» θα θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα στην προσπάθεια που κάνουν να κάνουν δικό τους τον Εμπαπέ.

Επειδή όμως το σίριαλ του Εμπαπέ καλά κρατεί και ίσως ο Γάλλος σούπερ σταρ παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν, που συνεπάγεται αυτομάτως πως και ο Βινίσιους θα συνεχίσει στη Ρεάλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «κρατάει μικρό καλάθι» έχοντας ως εναλλακτική τον Λεάο της Μίλαν, για τον οποίο απ' ότι φαίνεται «οδηγεί» την κούρσα απόκτησης του.