Η αστρονομική προσφορά της Παρί για τον Εμπαπέ: «Είναι η αρχαία Ελλάδα και οι πυραμίδες της Αιγύπτου»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Xavier Laine/Getty Images/Ideal Images

Η αστρονομική προσφορά της Παρί για τον Εμπαπέ: «Είναι η αρχαία Ελλάδα και οι πυραμίδες της Αιγύπτου»

Κώστας Τόπας 09:33 - 16.01.2024

Στο τέλος του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν τον Ιούνιο, θα αντιμετωπίσει ένα δίλημμα ανάμεσα σε μια εκπληκτική πρόταση επέκτασης από τους Παριζιάνους και μια άλλη από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για το μέλλον του Κιλιάν Εμπαπέ, το «RMC» παρείχε μια επισκόπηση των δύο βασικών επιλογών του 25χρονου διεθνή επιθετικού. Μεταξύ της επέκτασης του συμβολαίου του με την Παρί ή την ελεύθερη μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης.

«Σε αυτή την ιστορία με τον Εμπαπέ , πρέπει να έχεις ξεκάθαρες ιδέες», λέει ο συντάκτης του After Foot, Ντάνιελ Ριόλο στο RMC. «Από τη μια πλευρά, έχουμε μια προσφορά για να επεκτείνει, η οποία είναι η αρχαία Ρώμη, η αρχαία Ελλάδα και οι πυραμίδες της Αιγύπτου που δόθηκε σε έναν παίκτη. Κάτι που δεν έχει ξαναδεί και θα ξεπερνά κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν. Κάτι που κανένας σύλλογος δεν θα Θα μπορέσει ποτέ να ευθυγραμμιστεί. Θα έχει πλεονεκτήματα για τον αδερφό του, για την οικογένεια, για όλους.. Ειλικρινά, είναι κάτι εκπληκτικό».

Η προσφορά της Ρεάλ θα ήταν σχεδόν μπανάλ παρά τα προφανώς πολύ υψηλά ποσά. «Από την άλλη πλευρά έχουμε κάτι που είναι, θα έλεγα φυσιολογικό, να πω ότι είναι φυσιολογικό όταν μιλάμε για τη Ρεάλ», συνεχίζει.

«Είναι ένας κανονικός μισθός για αστέρες του ποδοσφαίρου, θα μιλήσουμε για 30 εκατομμύρια και ίσως λίγο παραπάνω», διευκρινίζει. «Και δεν είναι ο βασιλιάς του συλλόγου. Βασικά τον επαναφέρουμε στη Γη. Ο Εμπαπέ είναι στη μέση και πρέπει να επιλέξει μεταξύ αυτού. Τα δεδομένα είναι εκεί. Αν είναι τα χρήματα... Μπορεί επίσης να πει ότι η Παρί είναι επίσης αθλητικό πρότζεκτ που τον ενδιαφέρει γιατί θα συνεχίσουμε να κάνουμε την ομάδα να προοδεύει. Αλλά τα δεδομένα, πρέπει να πούμε, στα χαρτιά υπάρχει ένα κενό που δεν έχουμε δει ποτέ. Αυτό που προσφέρεται στον Εμπαπέ από την PSG είναι απίστευτο».

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα, για να αντικρούσει οποιαδήποτε συμφωνία έχει ήδη επιτευχθεί με την Ρεάλ Μαδρίτης, το περιβάλλον του Κιλιάν Εμπαπέ εξήγησε ότι: «Δεν υπάρχει συμφωνία για το μέλλον του Κιλιάν, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για αυτό. Κανένας τύπος επιρροής δεν θα μπορούσε να υπαγορεύσει το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης, του προβληματισμού ή της απόφασης του παίκτη», τόνισαν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του Παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018.

Πάντως, μετά την κατάκτηση του γαλλικού Σούπερ Καπ, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής παραδέχτηκε ότι δεν είχε νόημα να παραταθεί η αβεβαιότητα, ακόμη περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη ότι η Παρί του έκανε μια τελική πρόταση ανανέωσης που βρίσκεται στο τραπέζι του Κιλιάν Εμπαπέ και των συμβούλων του. Ο Γάλλος αστέρας ομολόγησε ότι δεν θέλει να επαναλάβει την αγωνία του 2022, καθώς θέλει να φτάσει στην αποφασιστική φάση της σεζόν με επίκεντρο το ποδόσφαιρο έχοντας στο μυαλό του τους στόχους του Champions League και του Euro στη Γερμανία.