Ο Ονάνα έκανε τον γύρο του κόσμου για να παίξει με το Καμερούν και τελικά έμεινε εκτός αποστολής: «Τότε γιατί ήρθα;»

Αντρέ Ονάνα

Ο Ονάνα έκανε τον γύρο του κόσμου για να παίξει με το Καμερούν και τελικά έμεινε εκτός αποστολής: «Τότε γιατί ήρθα;»

Κώστας Τόπας 08:54 - 16.01.2024

Ο Αντρέ Ονάνα μπορεί να πέταξε στο παρά πέντε με ιδιωτικό τζετ για το δεύτερο ματς σε δυο ηπείρους μέσα σε 24 ώρες, ωστόσο ο προπονητής του Καμερούν Ριγκομπέρτ Σονγκ τον έκοψε από την αποστολή για τον αγώνα με την Γουινέα.

Ο Αντρέ Ονάνα κλήθηκε με την εθνική του ομάδα για τις υποχρεώσεις της στο Καμερούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής (AFCON). Ο Καμερουνέζος κίπερ κατάφερε στο... παρά πέντε να πάρει την πτήση, το βράδυ της Κυριακής (14/01), μετά το τέλος του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ (2-2) στο «Ολντ Τράφορντ». 

Ο Ονάνα καθυστέρησε να πετάξει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στην κρίσιμη αναμέτρηση της ομάδας του με τα «σπιρούνια». Μπορεί, ο 27χρονος πορτιέρε να έκανε τα πάντα για να ενσωματωθεί στην εθνική του ομάδα, ωστόσο ο τεχνικός του Καμερούν δεν φαίνεται πως το εκτίμησε και ιδιαίτερα.

Κι αυτό διότι ο Ριγκομπέρτ Σονγκ δεν έδωσε γάντια βασικού στον Ονάνα, ο οποίος παρακολούθησε την ισόπαλη (1-1) αναμέτρηση με την Γουινέα, για το δεύτερο ματς της πρεμιέρας του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, από τις εξέδρες. Κάτι που εξόργισε τον κίπερ των «κόκκινων διαβόλων» ο οποίος φέρεται να τα έβαλε με τον προπονητή του φωνάζοντας του στα αποδυτήρια ότι: «Αν δεν επρόκειτο να παίξω ή να είμαι μέλος της ομάδας, τότε γιατί ήρθα εδώ με ιδιωτικό τζετ;».