Ο Γιώργος Κορακάκης στο Sportal: «Ο Ατρόμητος κέρδισε τον σεβασμό με τον Σπανό, αξέχαστο το γκολ με τη Σεβίλλη» (vids+gallery)

Ο Γιώργος Κορακάκης.

i

©intime

Ο Γιώργος Κορακάκης στο Sportal: «Ο Ατρόμητος κέρδισε τον σεβασμό με τον Σπανό, αξέχαστο το γκολ με τη Σεβίλλη» (vids+gallery)

Γιώργος Σακελλαρίου 17:51 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:53 - 31.05.2023

Ο Γιώργος Κορακάκης μίλησε στο Sportal.gr για τα 100 χρόνια του Ατρόμητου, τις καλές και κακές στιγμές και τη δυναμική που απέκτησε ο σύλλογος με τον Γιώργο Σπανό.

Ο Ατρόμητος  δεν έχει τους τίτλους και τον κόσμο των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κατάφερε, ωστόσο, με τον Γιώργο Σπανό στην ηγεσία του να γίνει μία υπολογίσιμη δύναμη. Η ομάδα του Περιστερίου έχει καθιερωθεί στη Super League, έπαιξε στην Ευρώπη και ειδικά στο σπίτι του κανείς μεγάλος δεν νιώθει άνετα, ούτε θεωρεί δεδομένο όταν βγαίνουν τα «κομπιουτεράκια» ότι θα πάρει τρεις βαθμούς. Την τρέχουσα σεζόν, που δεν ήταν από τις καλύτερές του, έκοψε βαθμούς από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, έχασε στις καθυστερήσεις σε Τούμπα και Opap Arena, ζόρισε αρκετά τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Κορακάκης, στέλεχος του τεχνικού τιμ, έχει συνδέσει το όνομά του με τον Ατρόμητο. Ο παλαίμαχος άσος του Ατρόμητου, δέχθηκε να μιλήσει στο Sportal.gr για τα 100 χρόνια του συλλόγου. Αναφέρθηκε στον Σπανό και τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο, στις καλές και κακές στιγμές, στον καλύτερο προπονητή που είχε και σε συμπαίκτες.

Ο Κορακάκης αρχικά μίλησε για τα γενέθλια του συλλόγου, που συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής: «Χρόνια πολλά στον σύλλογο. Συνήθως λέμε να τα εκατοστήσεις αλλά το έκανε αυτό (γέλια). Οπότε να συνεχίσει η ομάδα να βαδίζει σε επιτυχίες και κυρίως με αξίες. Διότι αυτές μετρούν και περισσότερο από έναν τίτλο».

Στην ερώτηση τι σημαίνει Ατρόμητος για τον Κορακάκη και τι επιθυμεί, απάντησε: «Θα χρειαστεί να μιλάμε μέρες. Ο σύλλογος είναι τεράστιο μέρος της ζωής μου. Αυτό που θέλω είναι να πορευθεί ο σύλλογος με σταθερότητα. Αυτό που έχει πετύχει, να βρίσκεται ανελλιπώς στη Super League και να έχει κερδίσει τον σεβασμό των άλλων ομάδων και των φιλάθλων τους, δεν είναι μικρό. Σίγουρα αυτό που λείπει και θα ήθελα είναι ένας τίτλος και ο πιο ρεαλιστικός είναι το Κύπελλο».

- Τι χρειάζεται ο Ατρόμητος για να έρθει ένας τίτλος;

«Έχει φτάσει κοντά στο να πάρει τίτλο. Έπαιξε σε δύο τελικούς. Πήγε στην Ευρώπη. Οι τίτλοι δυναμώνουν έναν σύλλογο. Το τι χρειάζεται είναι κάτι που όλοι γνωρίζουν. Εκτός από χρήμα και ποιότητα, είναι πάντα αναγκαίο να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, ενότητα. Ακόμα και χωρίς τίτλο, όμως, είναι ξεχωριστό για τον Ατρόμητο το γεγονός ότι έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

-Γνωρίζεις την Ακαδημία. Θα μπορούσε ο Ατρόμητος να στηριχθεί σε περισσότερα ελληνόπουλα, ώστε να συνεχίσει να πουλάει και με τα έσοδα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τίτλους;

«Ο Ατρόμητος και τώρα και στη δική μου εποχή είναι σημαντικό ελληνικό στοιχείο. Τα τελευταία χρόνια ενδεχομένως να χρειαζόταν περισσότερο. Είναι πρότζεκτ που πρέπει να υποστηριχθεί, ο Ατρόμητος το κάνει, αλλά οι συνθήκες δεν είναι πάντα ευνοϊκές. Είναι πολλά. Από τα χρόνια που σταμάτησα εγώ, άλλαξαν πολλά και στην παραγωγή ταλέντων. Τότε υπήρχαν οι αλάνες, τώρα ο τρόπος ζωής άλλαξε. Σε όλη την κοινωνία, άρα και στον αθλητισμό. Από τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο και τις αλάνες, περάσαμε σε εκγύμναση σε περιορισμένο χώρο για 1,5-2 ώρες μάξιμουμ. Αλλά ο Ατρόμητος, επιχειρεί να παίξει με Έλληνες. Φέτος πήρε χρόνο και ο Τζαβίδας κι ας μην προέρχεται από τη δική μας Ακαδημία».

«Καλύτερος ο Παράσχος»

Ο Κορακάκης αναφέρθηκε και στους καλύτερους συμπαίκτες που είχε: «Τις χρονιές που έπαιξα εγώ, ήταν οικογενειακό το κλίμα. Σχεδόν στις περισσότερες ομάδες υπήρχε τότε. Αυτό κράταγε την ομάδα σε ένα καλό επίπεδο, ανταγωνιστική με μεγάλους αντιπάλους. Αντιμετωπίσαμε σπουδαίους Έλληνες παίκτες στο παρελθόν, σπουδαίους ξένους, όπως Τουρέ, Καρεμπέ.

Από ξένους τι να πω; Υπήρχαν Λουτσιάνο, Τζιμπούρ, Μερίνο. Ξένοι που πραγματικά έκαναν τη διαφορά. Από Έλληνες είναι πάρα πολλοί. Μην αδικήσω κανέναν. Το σίγουρο είναι ότι τότε στον Ατρόμητο, αλλά και σε άλλες ομάδες, τη διαφορά την έκανε ο ελληνικός κορμός».

Σε ό,τι αφορά τον καλύτερο προπονητή, δεν χρειάστηκε και ιδιαίτερη σκέψη: «Ο Παράσχος. Πρωτοπόρος για την εποχή του. Δεν ήταν μόνο από άποψη τακτικής, αλλά μάθαμε και πως λειτουργείς σε ένα κλαμπ ως ηγέτης».

Κόουλμαν στο Sportal: «Γελοίο το θέμα με τα δοκάρια, κρίμα γιατί η ΑΕΚ είναι εξαιρετική ομάδα» (vid)
SPORTAL ORIGINALS

13:10 - 31.05.2023

Κόουλμαν στο Sportal: «Γελοίο το θέμα με τα δοκάρια, κρίμα γιατί η ΑΕΚ είναι εξαιρετική ομάδα» (vid)

Η σειρά του Sportal, «Βόλτα με τον Μπουτς» και ο Στέφανος Αβραμίδης υποδέχονται τον Κρις Κόουλμαν. Η εθνική Ουαλίας, το Netflix, η Σάντερλαντ, η περίφημη υπόθεση των δοκαριών στο ματς με την ΑΕΚ, ο Ατρόμητος, η... λατρεία του για τη Super League και η φράση που ξεκαθαρίζει τη στάση ζωής του.

Η Σεβίλλη

Ο Ατρόμητος στην ιστορία του έζησε σημαντικές στιγμές. Ναι, δεν κατέκτησε τίτλο, αλλά είχε ωραίες αναμνήσεις κι ο Κορακάκης ήταν από τους παίκτες που έγραψαν αρκετές σελίδες. Μία απ’ αυτές είναι το γκολ με τη Σεβίλλη. Ήταν 14/9/06, όταν ο Κορακάκης πέτυχε το πρώτο γκολ του Ατρόμητου στην Ευρώπη, στην ήττα με 2-1 εντός από την ισπανική ομάδα. Κόντρα στη Σεβίλλη, λοιπόν, η οποία πριν ακόμα συμπληρωθούν 17 χρόνια από εκείνη τη μέρα, θα διεκδικήσει απόψε την έβδομη ευρωπαϊκή κούπα. Με αντιπάλους παίκτες όπως οι Ντάνι Άλβες, Κανουτέ, Μπλάνκο, Νάβας, Ντούντα, Πόουλσεν…

«Η καλύτερη στιγμή ασφαλώς είναι η ευρωπαϊκή συμμετοχή και για μένα το γκολ εκείνο με τη Σεβίλλη, θα είναι χαραγμένο για πάντα στη μνήμη μου. Και που έφτασε τώρα η Σεβίλλη… Συναισθηματικά δεν καταλάβαμε πολλά τότε, άλλα έπειτα από τόσα χρόνια συνειδητοποιώ τι έκανα εγώ και πόσο είχε προοδεύσει ο σύλλογος».

Ο Κορακάκης αναμφίβολα ήταν σπουδαίος παίκτης. Πέτυχε σημαντικά γκολ που έδωσαν νίκες. Πέτυχε νικητήρια γκολ εντός κι εκτός με τον ΠΑΟΚ. Με δικό του γκολ νίκησε ο Ατρόμητος, με την επιστροφή του στα σαλόνια, για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. «Είναι γκολ που σημάδεψαν εμένα και τη σύγχρονη ιστορία του Ατρόμητου. Από τις πιο χαρούμενες στιγμές. Έτσι, σταδιακά ο σύλλογος δυνάμωνε και όλοι τον εκτιμούσαν. Και χαίρομαι που βοήθησα γι’ αυτό», σχολίασε ο ίδιος.

Ο υποβιβασμός και η επιστροφή

Για τη χειρότερη επίσης αυτή που του ήρθε αβίαστα στο μυαλό ήταν η εξής: «Χειρότερη μακράν ο υποβιβασμός το 2008. Κάναμε τεράστια λάθη. Δεν καταλάβαμε πως πέσαμε. Έγιναν τεράστια λάθη εκείνη τη σεζόν στον δεύτερο γύρο. Αλλά κι απ’ αυτή τη δυσάρεστη στιγμή ο Ατρόμητος δυνάμωσε και με την επιστροφή του στη συνέχεια διεκδίκησε δύο φορές το Κύπελλο. Έκανε την καλύτερη πορεία στην ιστορία του».

Ο Σπανός

Φυσικά ο Ατρόμητος εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες έχει ταυτιστεί με τον Γιώργο Σπανό. Ο Κορακάκης σχολίασε για τον μεγαλομέτοχο: «Είναι θεσμός ουσιαστικά και τυπικά. Στη συνέχεια ήρθε και ο Γιάννης Αγγελόπουλος και ο σύλλογος μαζί τους έχει κάνει τεράστια βήματα. Τεράστιο και το μερίδιο του Αγγελόπουλλου στην πρόοδο.

Με τον Σπανό αναμφίβολα, υπάρχει διοικητική σταθερότητα και ο Ατρόμητος είναι υπολογίσιμος και τον σέβονται εξαιτίας του. Αν δούμε το πρόσημο μόνο θετικό είναι. Μακάρι και στο μέλλον να βρεθεί κάποιος να ξεπεράσει όλο αυτό, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Αυτά που έχουν κάνει τα τελευταία 18 χρόνια είναι τα μεγαλύτερα, τα πιο σημαντικά στην ιστορία του Ατρόμητου. Για παράδειγμα το προπονητικό. Είναι τελειοποιημένο, έχει λυθεί εδώ και χρόνια το πρόβλημα που έχουν άλλες ομάδες, ενώ υπάρχει και ιδιόκτητο γήπεδο στον Ασπρόπυργο».

Ο κόσμος και το γήπεδο

Ο Κορακάκης αναφέρθηκε, βέβαια και στον κόσμο, αλλά και στο αν ένα νέο γήπεδο, ίσως δώσει περισσότερη δυναμική σε έναν σύλλογο που έχει τη βάση του σε έναν τεράστιο δήμο.

«Γίνεται μία κουβέντα νομίζω για μεγάλες βελτιώσεις στο γήπεδο. Το γήπεδο είναι πολύ παλιό, αλλά ανήκει στον Δήμο. Θα γίνουν απ’ όσο ξέρω βελτιώσεις στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες. Δεν είναι απλό ένα νέο γήπεδο. Φυσικά πάντα βοηθάει κι εξελίσσεται ο σύλλογος και η οπαδική του βάση.

Όσο για τον κόσμο, καταρχάς να ευχαριστήσουμε αυτούς που έρχονται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ασφαλώς θα θέλαμε να είναι περισσότεροι, όμως, βλέπετε ότι και σε ισχυρές ομάδες, όταν δεν πηγαίνουν καλά, δεν έχουν μεγάλη προσέλευση. Έχουν αλλάξει πολύ οι εποχές. Δεν είναι όπως πριν από 15 χρόνια. Έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές και κοινωνικά που επηρεάζουν. 

Ο Ατρόμητος έχει καλή οπαδική βάση και μπορεί η δυναμική του ν’ αυξηθεί με καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο, μακριά από τοξικότητα, ν’ αναδείξουμε νέες γενιές και γίνονται ενέργεειες με τους μαθητές, προσπαθούμε με την Ακαδημία. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε τον κόσμο που είναι παρών, αυτούς που έρχονται και στηρίζουν και στόχος με σταθερή τη διοίκηση και συσπείρωση, είναι να έρθει κι άλλος κόσμος στο γήπεδο».