To γκολ που κόστισε μία ζωή και η βραδιά - εξαίρεση με την ΑΕΛ: Οι αναμνήσεις του Σάσα Ίλιτς... (vids)
i

© Intime & Print Screen Youtube

To γκολ που κόστισε μία ζωή και η βραδιά - εξαίρεση με την ΑΕΛ: Οι αναμνήσεις του Σάσα Ίλιτς... (vids)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:53 - 25.10.2023

Ο Ατρόμητος έχει νέο προπονητή με τον Σάσα Ίλιτς να αποτελεί τον εκλεκτό της διοίκησης Σπανού για αντικαταστάτης του Κόουλμαν. Ο Σέρβος τεχνικός έχει πλούσιες αναμνήσεις, με τις δύο από αυτές να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

O Ατρόμητος βαδίζει σε μία νέα εποχή, ανακοινώνοντας τον νέο προπονητή της ομάδας το απόγευμα της Τρίτης (24/10). Ο αντικαταστάτης του Κρις Κόουλμαν, Σάσα Ίλιτς, έρχεται με μία συγκεκριμένη αποστολή! Να γυρίσει τη ρότα του καραβιού το οποίο για την ώρα βαδίζει προς τα βράχια. 

Ο Σέρβος τεχνικός ήρθε στην Ελλάδα, υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον σύλλογο των δυτικών προαστίων και πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα. Ο ίδιος γνωρίζει ότι μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο του στους Περιστεριώτες, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να πει το «ναι». Άλλωστε, με ένα πλούσιο παρελθόν όπως το δικό του, η πρόκληση ταίριαζε στον χαρακτήρα του. Όσο για το προαναφερθέν παρελθόν του, αυτό είναι γεμάτο από ενδιαφέρουσες ιστορίες και το Sportal ξεχώρισε δύο από αυτές. 

Το ντέρμπι Παρτιζάν - Ερυθρός Αστέρας και ο θάνατος του Άσα Ράντοβιτς

Ήταν 30 Οκτωβρίου του 1999 όταν ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι μίσους έλαβε χώρα στο Βελιγράδι, με την Παρτιζάν να υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα για το πρωτάθλημα. Στο γήπεδο της πρώτης οι κερκίδες είχαν γεμίσει από τους οπαδούς και των δύο ομάδων, με το ματς να... μυρίζει μπαρούτι από νωρίς. Τίποτα όμως δεν προμήνυε αυτό που θα συνέβαινε στο ημίωρο του ημιχρόνου.

Οι ποδοσφαιριστές της Παρτιζάν πραγματοποίησαν μία εξαιρετική συνεργασία, η μπάλα έφτασε στον Σάσα Ίλιτς και εκείνος με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 στο 20'. Παρέα με τους συμπαίκτες του, λοιπόν, έγιναν μία αγκαλιά, όμως τριγύρω τους επικρατούσε το χάος. Οι υποστηρικτές της γηπεδούχου άρχισαν να εκσφενδονίζουν φωτοβολίδες προς τον αγωνιστικό χώρο αλλά και την μεριά των αντίπαλων φιλάθλων. Μία από αυτή ήταν και η μοιραία...

Αυτό διότι κατέληξε στον λαιμό του Άσα Ράντοβιτς, ενός 17χρονου φίλου του Ερυθρού Αστέρα που βρέθηκε στο στάδιο για να υποστηρίξει την αγαπημένη το ομάδα. Ο θάνατος του δεν ήταν ακαριαίος, εντούτοις δεν πέρασε πολλή ώρα μέχρι να χάσει τη ζωή του. Το παράδοξο είναι πως παρά τα όσα συνέβησαν εκείνη την ώρα, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικά με νίκη της Παρτιζάν

Το μοναδικό γκολ του Ίλιτς στην Ελλάδα και οι προσδοκίες που δεν επιβεβαίωσε

«Είχαν προηγηθεί πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Ήταν γενικά δύσκολο να απεμπλακώ από τη Σάλτσμπουργκ αλλά η ΑΕΛ έδωσε τα πάντα για να έρθω. Ήταν η καλύτερη επιλογή να έρθω εδώ, η Λάρισα είναι σημαντική δύναμη στην Ελλάδα. 

Θα δώσω τα πάντα στους επόμενους μήνες που θα βρίσκομαι εδώ, αφού ξέρω πως οι Έλληνες φίλαθλοι είναι πολύ εκδηλωτικοί και απαιτητικοί», είχε δηλώσει ο Ίλιτς λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την ομάδα του κάμπου, τον Γενάρη του 2009. Είχε έρθει ως ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να κάνει θαύματα, έχοντας πολύ πρόσφατες τις εξαιρετικές του επιδόσεις με την Γαλατασαράι.

Από το περίφημο «στημένο» παιχνίδι, στη φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον: Τα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που δεν τελείωσαν ποτέ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:47 - 24.10.2023

Από το περίφημο «στημένο» παιχνίδι, στη φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον: Τα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που δεν τελείωσαν ποτέ

Το ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ανέκαθεν είναι ένα από τα πιο σκληρά παιχνίδι στην Ευρώπη, ωστόσο σε μερικά από αυτά η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί.

Ωστόσο η τελευταία του πρόταση δεν μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα. Η θητεία του με τα «βυσσινί» δεν ήταν ιδανική, αφού τα σκαμπανεβάσματα στις επιδόσεις του ήταν αρκετά και ο ίδιος αποχώρησε το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, δίχως να εντυπωσιάσει. Εξαίρεση, όμως αποτέλεσε ένα παιχνίδι, στο οποίο ο Σέρβος, τότε, ποδοσφαιριστής... έδωσε ρέστα.

Στο πρώτο παιχνίδι των playoffs, η ΑΕΛ αντιμετώπιζε την ΑΕΚ εκτός έδρας και ο Ίλιτς μετατράπηκε σε έναν από τους κορυφαίους του αγώνα. Στο 29' πήρε ένα ριμπάουντ και έκανε το 2-1 για την ομάδα του, η οποία κράτησε το προβάδισμα μέσα στο ΟΑΚΑ για ακόμα 11' λεπτά. Λίγα λεπτά νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 9', ο ίδιος είχε βρει με απίθανη μπαλιά τον Πάρα και ο δεύτερος είχε κάνει το 1-0. Για την ιστορία, σε εκείνο τα ματς τελικά η Ένωση νίκησε με 3-2.