Από το περίφημο «στημένο» παιχνίδι, στη φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον: Τα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που δεν τελείωσαν ποτέ
i

©intime

Από το περίφημο «στημένο» παιχνίδι, στη φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον: Τα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που δεν τελείωσαν ποτέ

Sportal newsroom 12:47 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:47 - 24.10.2023

Το ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ανέκαθεν είναι ένα από τα πιο σκληρά παιχνίδι στην Ευρώπη, ωστόσο σε μερικά από αυτά η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί.

Το χθεσινό (22/10) παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν τελείωσε ποτέ και οι δύο ομάδες θα μάθουν την τύχη του αγώνα στα δικαστήρια. Μετά την ισοφάριση των «ερυθρολεύκων» στο 50ο λεπτό, μία κροτίδα έπεσε κοντά στο σημείο που οι παίκτες των «πρασίνων» έκαναν προθέρμανση. 

Ως αποτέλεσμα αυτού ο Χουάνκαρ έπεσε στο έδαφος, όντας ζαλισμένος. Εκείνη την ώρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποχώρησαν από το γήπεδο, ενώ λίγη ώρα μετά έφυγαν και εκείνοι του Ολυμπιακού. Περίπου δύο ώρες μετά το παιχνίδι διακόπτεται οριστικά και η τύχη του αγώνα θα κριθεί στα δικαστήρια. 

Κάπως έτσι με βάση τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό ντέρμπι, θυμόμαστε προηγούμενα παιχνίδια μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που είχαν διακοπεί. 

Το περίφημο «στημένο» παιχνίδι

Το 1964 οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι έρχονται αντιμέτωποι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι οπαδοί των ομάδων υποψιασμένοι ότι το παιχνίδι είναι «μιλημένο» για να λήξει ισόπαλο και να παιχτεί επαναληπτικός, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και έσπασαν τα πάντα. Ο αγώνα διακόπηκε οριστικά και με απόφαση της ΕΠΟ δεν επαναλήφθηκε ποτέ, ενώ οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν. 

Το γκολ του Αμπντούν έφερε την εισβολή των οπαδών και την οριστική διακοπή

Ο γιατρός του ντέρμπι ξέσπασε: «Δεν έκανε θέατρο ο Χουάνκαρ, είχε απώλεια ακοής, εγώ δεν άλλαξα τίποτα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:53 - 23.10.2023

Ο γιατρός του ντέρμπι ξέσπασε: «Δεν έκανε θέατρο ο Χουάνκαρ, είχε απώλεια ακοής, εγώ δεν άλλαξα τίποτα»

Ο γιατρός του ντέρμπι, Χρήστος Γώγος αποκάλυψε όσα έγιναν στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά τη διακοπή του ντέρμπι των αιωνίων που διακόπηκε στο 1-1 ετά την αποχώρηση των «πρασίνων».

Τη σεζόν 2011-12 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκό έρχονταν αντιμέτωποι για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι« ήταν στο +7 από το «τριφύλλι», το οποίο είχε χάσει προηγουμένως από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Με ήττα από τον Ολυμπιακό κάπως έτσι θα βρίσκονταν σε αρκετά δύσκολη θέση για τη διεκδίκηση του τίτλου. Το γκολ του Αμπντούν στο 51ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» και τριάντα λεπτά μετά οι οπαδοί των «πράσινων» μπήκαν στο γήπεδο. Το παιχνίδι διακόπηκε μετά από βίαιες συγκρούσεις των οπαδών με την αστυνομία, με τον Παναθηναϊκό να «τρώει» τελικά ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών. 

Το ντέρμπι που ο Παναθηναϊκός το πήρε στο γήπεδο και το έχασε στα δικαστήρια 

Τη σεζόν 2014-15 ο Παναθηναϊκός θα επικρατήσει με 2-1 του «αιώνιου» αντίπαλου στη Λεωφόρο, σε ένα παιχνίδι που είχε αρχίσει με τους χειρότερους οιωνούς. Αφού ο προπονητής του Ολυμπιακού πήγε προς στην κερκίδα των οργανωμένων των «πράσινων», με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντάσεις μεταξύ των οπαδών και της αστυνομίας. 

Ο αγώνας έγινε, ο Παναθηναϊκός νίκησε, αλλά τελικά το έχασε στα χαρτιά, αφού δέχτηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων, αλλά και 100.00 ευρώ πρόστιμο. 

Η φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον που έφερε και τη διακοπή του αγώνα 

Στις 21 Νοεμβρίου του 2015 ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που δεν ξεκίνησε ποτέ. Κι αυτό γιατί οι οπαδοί των «πρασίνων» πέταξαν φωτοβολίδα ευθείας βολής, η οποία βρήκε τον επιθετικό των «ερυθρολεύκων«, Άλφρεντ Φινμπόγκασον, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Το ντέρμπι δεν ξεκίνησε ποτέ και ο Ολυμπιακός πήρε το παιχνίδι άνευ αγώνα.

Το ΟΑΚΑ γίνεται ξανά «αρένα»

Η αποχώρηση των οπαδών δείχνει τον δρόμο, οφείλουν ν’ ακολουθήσουν οι πρόεδροι

Η αποχώρηση των οπαδών δείχνει τον δρόμο, οφείλουν ν’ ακολουθήσουν οι πρόεδροι

Τα τελευταία χρόνια η πλειονότητα των οπαδών δείχνει ξεκάθαρα πόσο έχει κουραστεί από τους ανεγκέφαλους που βρίσκονται στα γήπεδα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη.

Ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2018-19 επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και την 25η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Η τότε ομάδα του Πέδρο Μάρτινς είχε προηγηθεί με τον Γκερέρο στο 53ο λεπτό και περίπου 20' μετά οι οπαδοί των «πράσινων» ξεκίνησαν να συγκρούονται με την αστυνομία, με αποτέλεσμα να μπουν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.