Παναθηναϊκός: Πως προέκυψε η απόφαση για την αποχώρηση μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ

Παναθηναϊκός: Πως προέκυψε η απόφαση για την αποχώρηση μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:49 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:58 - 23.10.2023

Μόλις ο Χουάνκαρ μεταφέρθηκε με φορείο στο ιατρείο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τα μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού έφυγαν αμέσως για τα αποδυτήρια. Το Sportal εξηγεί πως ελήφθη η απόφαση...

Αρκετές υποθέσεις και υπόνοιες, ακούστηκαν για την αποχώρηση των παικτών και του προπονητικού επιτελείου του Παναθηναϊκού από το τερέν του «Γεώργιος Καραϊσκάκης, μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από την κροτίδα. Κυρίως ως προς το αν υπήρχε προειλημμένη απόφαση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, η απάντηση είναι ξεκάθαρα «όχι». Ο Παναθηναϊκός προετοιμάστηκε για να παίξει ποδόσφαιρο στο Φάληρο και δεν συζητήθηκε καθόλου το σενάριο της διακοπής της αναμέτρησης.

Η επιθυμία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των παικτών ήταν να φύγουν νικητές από την έδρα του Ολυμπιακού. Με την απόδοση και τη συγκέντρωση τους, έδειχναν ξεκάθαρα πως θα το πετύχαιναν, παρά την ισοφάριση του Μαντί Καμαρά στο γκολ του Βαγιαννίδη.

Η απόφαση για την προσωρινή αποχώρηση αποτέλεσε συνδυασμό αρκετών παραμέτρων. Καταρχάς, του σοκ που υπέστηκαν οι «πράσινοι» βλέποντας έναν συμπαίκτη τους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, να αποχωρεί με φορείο. Έστω και αν ήταν αναπληρωματικός και δεν είχε συμμετοχή στο ματς. Γιατί οι ποδοσφαιριστές ίσως να μην επανέρχονταν αμέσως ψυχολογικά στις απαιτήσεις του ντέρμπι.

Ήταν η συλλογική μνήμη από περιστατικά του πρόσφατου παρελθόντος, στα οποία οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχιζαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Όταν οι αντίπαλοι τους συμπεριφέρονταν διαφορετικά ή εκμεταλλεύονταν τις περιστάσεις. Όπως στον τελικό του Κυπέλλου του 2022 με την πέτρα που χτύπησε το χέρι του Αϊτόρ και στο περσινό ματς της Νέας Φιλαδέλφειας, με την κροτίδα στον Μπρινιόλι.

Ήταν η ενστικτώδης αντίδραση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ένευσε στους παίκτες του να μεταβούν άμεσα στα αποδυτήρια, μετά την διακομιδή του Χουάνκαρ στο ιατρείο του γηπέδου. Στο ίδιο γήπεδο πριν λίγους μήνες, ο Γιοβάνοβιτς είδε τον κόπο των παικτών του να χάνεται, απόρροια μιας επιδημίας κορωνοϊού και της Λίγκας που δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να αγωνιστεί επί ίσοις όροις.

Αυτά γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τον Μαρέσκα: «Προσωρινή απώλεια ακοής ο Χουάνκαρ – Έκρινα ότι δεν μπορούσα να αρχίσω το παιχνίδι»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:26 - 23.10.2023

Αυτά γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τον Μαρέσκα: «Προσωρινή απώλεια ακοής ο Χουάνκαρ – Έκρινα ότι δεν μπορούσα να αρχίσω το παιχνίδι»

Οσα γράφει το φύλλο αγώνα του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τα όσα συνέβησαν μέχρι και τα αίτια της οριστικής απόφασης για διακοπή του αγώνα.

Τα αντανακλαστικά που λειτούργησαν στο Τριφύλλι ήταν πολλά και συντέλεσαν στην προσωρινή αποχώρηση. Η απόφαση που ελήφθη αργότερα να μην ξαναβγεί η ομάδα στο τερέν του «Καραϊσκάκης» είναι μία άλλη ιστορία. Αρμόδιος να αποφασίσει ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος δεν συζήτησε ποτέ επί τους ουσίας το σενάριο να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός. Αψηφώντας και το πιθανό κόστος, αφού δεν είχε συνταχθεί το φύλλο αγώνα από τον διαιτητή.