Αυτά γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τον Μαρέσκα: «Προσωρινή απώλεια ακοής ο Χουάνκαρ – Έκρινα ότι δεν μπορούσα να αρχίσω το παιχνίδι»

Μαρέσκα

i

©Intime

Αυτά γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τον Μαρέσκα: «Προσωρινή απώλεια ακοής ο Χουάνκαρ – Έκρινα ότι δεν μπορούσα να αρχίσω το παιχνίδι»

Sportal newsroom 11:26 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:46 - 23.10.2023

Οσα γράφει το φύλλο αγώνα του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τα όσα συνέβησαν μέχρι και τα αίτια της οριστικής απόφασης για διακοπή του αγώνα.

Το μεγάλο ντέρμπι της Stoiximan Super League στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ολοκληρώθηκε άδοξα κι αφού είχαν περάσει σχεδόν δύο ώρες από την διακοπή του στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης. Πλέον όλα θα κριθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων!

Εκεί όπου θα παρθεί η απόφαση για το ποιος θα πάρει το ντέρμπι στα χαρτιά, ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξει και το φύλλο αγώνα του διαιτητή και τα όσα θα αναφέρει αυτό. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Φάμπιο Μαρέσκα γράφει στο φύλλο αγώνα πως σε διακοπή δεν οδήγησε η άρνηση του Παναθηναϊκού να συνεχίσει να αγωνίζεται, αλλά η απάντηση που δεν έλαβε ο ίδιος από τον γιατρό της αναμέτρησης κ. Γώγο σχετικά με την κατάσταση υγείας του Χουάνκαρ.

Οπως τονίζεται στο φύλλο αγώνα, ο γιατρός της αναμέτρησης δεν είχε τα κατάλληλα ιατρικά μέσα για να φτάσει σ' ένα τέτοιο συμπέρασμα, το οποίο να είναι ασφαλές επιστημονικά. Οι εξετάσεις του παίκτη και φυσικά τα όσα είδε ο παρατηρητής και όσα θα γράψει και ο διαιτητής, θα έχουν πολύ μεγάλη βάση στο δικαστήριο, για να αποφασιστεί αν η διακοπή είναι με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού ή όχι.

Βέβαια, αν κριθεί ότι ο διαιτητής έδωσε εντολή να συνεχιστεί ο αγώνας, όπως ειπώθηκε αφού βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο Παναθηναϊκός δε δέχτηκε να βγει και αυτός κινδυνεύει με βαριές ποινές και φυσικά να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά.

Οπως και να 'χει πρόκειται για μία υπόθεση που κανείς δεν ξέρει πόσο θα τραβήξει, αφού μπορεί να καταλήξει ακόμα και στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS)...

Αναλυτικά τα όσα γράφει ο Μαρέσκα στο φύλλο αγώνα:

«Η έναρξη του αγώνα έγινε με καθυστέρηση δύο λεπτών, διότι υπήρχε πολύ καπνός στο γήπεδο, εξαιτίας καπνογόνων που άναψαν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Στο 27ο και στο 29ο λεπτό έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα, διότι οι φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν χρήση λέιζερ στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. 

Στο λεπτό 49 του δευτέρου ημιχρόνου αφού ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει, διέκοψα προσωρινά τον αγώνα, λόγω καπνογόνων που είχαν ανάψει από οπαδούς του Ολυμπιακού (η επανέναρξη του αγώνα θα ήταν πλάγιο για τον Ολυμπιακό, στην απέναντι πλευρά του πάγκου του Ολυμπιακού, στο κέντρο του γηπέδου). Ενώ διακόπηκε ο αγώνας, έπεσαν κροτίδες από οπαδούς του Ολυμπιακού. 

Έχω δει ότι ένας παίκτης του Παναθηναϊκού (Ν. 3 Πέρεθ Λόπες Χουάν Κάρλος – Χουάνκαρ), που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, στην περιοχή προθέρμανσης ήταν πεσμένος στο έδαφος μετά τον θόρυβο των κροτίδων. Μετά από περίπου πέντε λεπτά εξέτασης, του παραπάνω ποδοσφαιριστή, οι γιατροί αποφάσισαν να τον στείλουν στο ιατρείο και όλοι οι παίκτες και οι υπεύθυνοι της ομάδας του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο και α επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Μετά από αυτό σφύριξα δύο φορές διακόπτοντας προσωρινά τον αγώνα, επιστρέφοντας στα αποδυτήρια. 

Λίγα λεπτά μετά την επιστροφή στα αποδυτήρια μίλησα με τον γιατρό του αγώνα και μου είπε ότι ο παίκτης ν. 3 του Παναθηναϊκού από τον θόρυβο της κροτίδας είχε προσωρινή απώλεια ακοής στο αριστερό του αυτί.

Στα επόμενα 60 λεπτά, ο γιατρός του αγώνα επισκέφτηκε ξανά τον παίκτη ν.3 και μου είπε ότι είχε βελτιωθεί η κατάστασή του, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος σύμφωνα με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο γιατρός του αγώνα δεν μπόρεσε να αποφασίσει αν το ν. 3 του Παναθηναϊκού ήταν ικανός ή όχι να αγωνιστεί, με τα ιατροτεχνολογικά μέσα που είχε στο γήπεδο.

 Άρχισε λοιπόν να γράφει τη συνημμένη δήλωση στις 22.10 και την υπέγραψε 40 λεπτά αργότερα. Επειδή και οι δύο ομάδες πίεζαν τον γιατρό του αγώνα να αλλάξει την απόφασή του και επειδή είχαν περάσει περισσότερες από δύο ώρες από την προσωρινή διακοπή, γύρω στις 23:05 επικοινώνησα με τους συλλόγους, τον παρατηρητή της Super League και την αστυνομική αρχή, ότι από τη μεριά μου δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να ξανά αρχίσει ο αγώνας».

Χαμός σήμερα στο στούντιο του Sportal! Βερβελές και Τσιμπίδας μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ λίγες ώρες μετά το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που δεν τελείωσε ποτέ

Ο Κώστας Τσίλης περιγράφει όσα έζησε στην Τρίπολη και τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Αστέρα. Τσαλγατίδης και Σαββόπουλος παρεμβαίνουν από τη Θεσσαλονίκη για τις νίκες ΠΑΟΚ και Άρη αντίστοιχα.

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!