Ατρόμητος: Ο «κακός δαίμονας» του ΠΑΟΚ και το 2/6 της τελευταίας τριετίας

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 3-2

i

© Intime

Ατρόμητος: Ο «κακός δαίμονας» του ΠΑΟΚ και το 2/6 της τελευταίας τριετίας

Ο Ατρόμητος αποτελεί παραδοσιακά ένα «σκληρό καρύδι» για τον ΠΑΟΚ, ενώ το 2/6 στις τελευταίες τρεις σεζόν δείχνει τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δικέφαλος κόντρα στους Περιστεριώτες.

Μπορεί το ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να αποτελεί το μεγάλο ματς της αγωνιστικής, ωστόσο η αναμέτρηση στην Τούμπα κρύβει το δικό της ενδιαφέρον. 

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο (21/10, 18:30) σε μία αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί αλλά και πολλές... παγίδες. Η ομάδα του Περιστερίου δεν έχει καταφέρει να «γευτεί» το τρίποντο της νίκης μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, όμως είναι έτοιμη να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη με... όπλο το εντυπωσιακό παρελθόν κόντρα στον Δικέφαλο.

Σε 26 ματς πρωταθλήματος με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος έχει καταφέρει να «αποδράσει» από την Τούμπα με διπλό επτά φορές, ενώ έχει φύγει σε άλλα τέσσερα ματς με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία τριετία ο Δικέφαλος έχει πάρει τη νίκη μόνο δύο φορές σε έξι ματς. Όπως διαπιστώνεται, ο Ατρόμητος αποτελεί παραδοσιακά ένας σκληρός και δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος για τους Θεσσαλονικείς, καθώς η «ζημιά» σε Τούμπα και Περιστέρι έχει γίνει πολλάκις.

Δείτε παρακάτω τις τελευταίες τρεις φορές που ο Ατρόμητος έκανε τη... ζημιά στον Δικέφαλο.

Η απίθανη ανατροπή σε ένα ματς-θρίλερ

Τη σεζόν 2016-17, ο Ατρόμητος πέτυχε μία από τις πιο εντυπωσιακές νίκες της ιστορίας του μέσα στην Τούμπα. Σε ένα ματς που έχει μείνει αξέχαστο και στις δύο ομάδες για διαφορετικό λόγο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «αυτοκτονήσει». Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς είχε το προβάδισμα με 3-1 μέχρι το 74ο λεπτό, ωστόσο στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Οι Περιστεριώτες βρήκαν δίχτυα τρεις φορές με τους Ούμπιδες (74΄), Παπαδόπουλο (86΄) και Τόνσο (90+3΄), με αποτέλεσμα το 3-1 να γίνει 3-4. Στην Τούμπα επικράτησε το απόλυτο «σοκ» και ο Ατρόμητος έφυγε θριαμβευτής με μία ονειρική ανατροπή.

Η μεγάλη νίκη στο Περιστέρι με... λυτρωτή τον Νάτσο

Τη σεζόν 2020-21, ο Ατρόμητος πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη στην έδρα του με τρελή ανατροπή. Σε ένα ματς που τα είχε όλα, ο Ουάρντα έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ τους «ασπρόμαυρους» στο 82ο λεπτό (1-2) και ο Δικέφαλος έμοιαζε να «αγκαλιάζει» τη νίκη. Ωστόσο η ομάδα του Περιστερίου δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. 

Με τα γκολ των Χαρίση στο 85΄ και Νάτσου στο 90+4΄, οι γηπεδούχοι έφεραν... τούμπα το ματς και πανηγύρισαν ακόμη ένα εντυπωσιακό τρίποντο κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Πρώτη νίκη με υπογραφή Κουλούρη μετά από έξι μήνες 

Η σεζόν 2020-21 δεν είχε ξεκινήσει ιδανικά για τον Ατρόμητο. Στις πρώτες εννιά αγωνιστικές ο σύλλογος δεν είχε καταφέρει να πάρει το τρίποντο της νίκης, ωστόσο αυτή ήρθε με εμφατικό τρόπο στη 10η στροφή. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κουλούρη ο οποίος «πλήγωσε» την πρώην του ομάδα με δύο γκολ, οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 2-0 του ΠΑΟΚ κι έτσι έσπασαν το αρνητικό σερί που είχε χτιστεί τους τελευταίους έξι μήνες.