Ο Κώστας Χαλκιάς στο Sportal: «Δεν νομίζω να υπάρχει φαβορί για τον τελικό Κυπέλλου»

Ο Κώστας Χαλκιάς στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας

i

© Intime

Ο Κώστας Χαλκιάς στο Sportal: «Δεν νομίζω να υπάρχει φαβορί για τον τελικό Κυπέλλου»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 10:07 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:54 - 23.10.2023

Για την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας μίλησε ο Κώστας Χαλκιάς στο Sportal, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει φαβορί για το τελικό. Παράλληλα στάθηκε και στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, αλλά και την ανοδική πορεία της Εθνικής Ελλάδας.

Γεμάτη ντέρμπι ήταν η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας! Σε πρώτο χρόνο ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο των «16» του θεσμού, ενώ για την ίδια φάση η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τον Άρη. Στη διαδικασία ήταν παρών και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Κώστας Χαλκιάς, μέσω του οποίου βγήκαν οι αναμετρήσεις μέχρι το μεγάλο φινάλε. 

Ο πρώην άσος των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Άρη μίλησε στο Sportal και μεταξύ άλλων στάθηκε στο φαβορί του τελικού, λέγοντας πως δεν υπάρχει τέτοιο. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο μεγάλο ντέρμπι, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ενώ τέλος εξέφρασε την άποψη για τη βελτίωση της Εθνικής Ελλάδας. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Sportal ο Κώστας Χαλκιάς:

Τι εικόνα σας αφήνει αυτή η κλήρωση και ποιος είναι το φαβορί για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας;

«Δεν νομίζω να υπάρχει φαβορί για τον τελικό. Το σημαντικό είναι ότι νωρίς αποκτήσαμε δύο ντέρμπι και κάποια ματς από ομάδες Super League. Θεωρώ ότι αυτό είναι καλό για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, να υπάρχει ενδιαφέρον από την αρχή. Γιατί συνήθως το ενδιαφέρον πάει προς το τέλος. Οπότε θα μιλήσω και σαν φίλαθλος και σαν πρώην ποδοσφαιριστής, είναι χαρά να παίζεις από την αρχή κάποιο παιχνίδι το οποίο θεωρείται ντέρμπι. Και γιατί όχι, έτσι όπως βγήκαν τα ζευγάρια, μπορεί να βρεθεί και μία ομάδα έκπληξη. Ευχάριστο θα είναι. Γιατί το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων».

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός σχετικά νωρίς στη χρονιά. Πιστεύετε ότι μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία εν όψει συνέχειας;

«Είναι και θέμα διαχείρισης. Υπάρχουν τα παιχνίδια της Ευρώπης και αυτά του πρωταθλήματος εκεί όπου οι ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο. Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο η διαχείριση. Θεωρώ και πιστεύω πως και οι δύο ομάδες θέλουν την πρόκριση, τόσο λόγο γοήτρου όσο και επειδή επιθυμούν να κατακτήσουν το τρόπαιο». 

Τα... «ωχ» μετά το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και η ατάκα Αγραφιώτη σε Κοσμά: Το παρασκήνιο από την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας

Τα... «ωχ» μετά το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και η ατάκα Αγραφιώτη σε Κοσμά: Το παρασκήνιο από την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας

Με χαμόγελα, ντέρμπι και ατάκες ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/10).

 Πιστεύετε πως η Ελλάδα θα φτάσει στο Euro και από εκεί ψηλά;

«Εντάξει θεωρώ πως ήταν ένας περίεργος όμιλος. Με τη Γαλλία που ήταν το φαβορί. Με την Ολλανδία που ναι μεν δεν παρουσίασε το ποδόσφαιρο που περιμέναμε αλλά η οποία δεν παύει να είναι η Ολλανδία. Νομίζω ότι η Εθνική έχει μία ακόμα εναλλακτική στα παιχνίδια μπαράζ, που της δίνει μία μεγάλη ευκαιρία. Εκεί νομίζω ότι είναι το φαβορί και αυτό της δίνει την ευκαιρία να φτάσει σε μία μεγάλη διοργάνωση που έχει να βρεθεί πολλά χρόνια. Και το εύχομαι».