H Opta προβλέπει ότι η Ελλάδα θα καταλάβει την 14η θέση στο ranking της UEFA στο τέλος της σεζόν!

UEFA

i

© UEFA

H Opta προβλέπει ότι η Ελλάδα θα καταλάβει την 14η θέση στο ranking της UEFA στο τέλος της σεζόν!

Η άκρως θετική παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη μέχρι στιγμής, κάνει το ποδόσφαιρο της χώρας να αισιοδοξεί για την τελική θέση που θα καταλάβει στο τέλος της φετινής σεζόν. Το παραπάνω επιβεβαιώνει και η Opta, η οποία προβλέπει πως η Ελλάδα θα τερματίσει στην 14η θέση του ranking.

Οι ελληνικές ομάδες έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακή εκκίνηση, στην πλειοψηφία τους, στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που συμμετέχουν και το αποτέλεσμα που θα σημειώσουν, αν συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό, μοιάζει εντυπωσιακό. AEK, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, βρίσκονται στην κορυφή των ομίλων τους, ενώ ο Ολυμπιακός, έχει μια ισοπαλία και μια ήττα και βρίσκεται στην 3η θέση.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τα δεδομένα της Opta, αν η Ελλάδα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, θα καταλάβει κατά πάσα πιθανότητα την 14η θέση του Ranking. Μια θέση πιο πάνω δηλαδή από εκείνη που στοχεύει, την 15η.

Η γνωστή εταιρεία στατιστικών δημοσίευσε τις προβλέψεις για τις τελικές θέσεις που θα καταλάβουν οι χώρες-μέλη της UEFA, λαμβάνοντας υπόψιν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ομάδων στους ομίλους του Champions, Europa & Conference League

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάζει, η Ελλάδα είναι φαβορί  για την 14η θέση με 24,6%, με την 15η θέση να αποτελεί το δεύτερο πιο πιθανό σενάριο με 19,7%. Η 16η συγκεντρώνει 13,6%, με το πιο αισιόδοξο σενάριο να είναι εκείνο της δεκάδας με μόλις 2,2%. 

Υπενθυμίζεται πως από τη 15η θέση και πάνω, εξασφαλίζεται το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη σεζόν 2025/26, ενώ για την επόμενη σεζόν, 2024-2025, είναι δεδομένο πως η χώρα θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη, με την πρωταθλήτρια μόνο στα προκριματικά του UEFA Champions League.

UEFA: Όρισε ως τελικό σκορ το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου στο Βέλγιο-Σουηδία
EURO

16:56 - 19.10.2023

UEFA: Όρισε ως τελικό σκορ το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου στο Βέλγιο-Σουηδία

Η UEFA επιβεβαίωσε σήμερα (19/10) ότι η αναμέτρηση μεταξύ του Βελγίου και της Σουηδίας δεν θα συνεχιστεί και πως το 1-1 (σκορ πρώτου ημιχρόνου) θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Η Ελλάδα την δεδομένη στιγμή, «κυνηγάει» τις Σερβία, Δανία, Τσεχία, Νορβηγία, Ουκρανία και Ισραήλ και το γεγονός ότι βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με την καλύτερη συγκομιδή για τη σεζόν 2023-2024, αποτελεί από μόνο του, πολύ αισιόδοξο σενάριο.