Τα... «ωχ» μετά το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και η ατάκα Αγραφιώτη σε Κοσμά: Το παρασκήνιο από την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας

Τα στελέχη των ΠΑΕ στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας

Τα... «ωχ» μετά το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και η ατάκα Αγραφιώτη σε Κοσμά: Το παρασκήνιο από την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:22 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:58 - 20.10.2023

Με χαμόγελα, ντέρμπι και ατάκες ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/10).

Το μεσημέρι της Παρασκευής (20/10) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την τελική φάση του Κυπέλλου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Τα μπαλάκια έβγαλαν με το «καλημέρα» ντέρμπι, αφού στους «16» της διοργάνωσης θα συναντηθούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Άρη, ο ΟΦΗ την Κηφισιά, ο ΠΑΟΚ τον Βόλο, ο Αστέρας Τρίπολης τον Πανσερραϊκό. Το έκτο ζευγάρι θα είναι Λεβαδειακός/Αιολικός - Αναγέννηση Καρδίτσας - Νίκη Βόλου, το έβδομο είναι Παναιτωλικός - Athens Kallithea και τέλος το όγδοο και τελευταίο ζευγάρι της κλήρωσης για τη φάση των «16» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας είναι ΑΕΛ - Πανθρακικός/Εθνικός - Γιούχτας.

Tα «ωχ» μετά το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και η γκριμάτσα του Κοσμά

Όπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός πως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κληρώθηκαν μαζί προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα, δεδομένης της δυναμικής αλλά και της αντιπαλότητας των δύο ομάδων. Σε πρώτο χρόνο, με το που εμφανίστηκε το όνομα των Πειραιωτών άρχισαν τα γέλια των παρευρισκόμενων, ενώ ακούστηκαν και διάσπαρτα «ωχ». 

Σε δεύτερο χρόνο, όταν ο Κώστας Χαλκιάς έβγαλε τα δύο μπαλάκια, γύρισε και κοίταξε τον τεχνικό διευθυντή του «τριφυλλιού», Γιάννη Παπαδημητρίου, χαμογελώντας. Φαίνεται πως οι παρευρισκόμενοι πριν την κλήρωση έκαναν τις δικές τους προβλέψεις και εικάζεται πως οι δύο άνδρες έβλεπαν ντέρμπι αιωνίων στους «16».

Πότε θα γίνει το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και πότε η ρεβάνς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

Πότε θα γίνει το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και πότε η ρεβάνς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

Η κληρωτίδα του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος είχε «κέφια», καθώς έφερε τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό στη φάση των «16». Πότε θα γίνει το πρώτο ματς στη Λεωφόρο και πότε είναι η ρεβάνς.

Από την άλλη, ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι έβγαλε η κληρωτίδα, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τον Άρη για την ίδια φάση. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας των δύο αγώνων ήταν η αντίδραση του Γιώργου Κοσμά, αντιπροέδρου της Ένωσης, ο οποίος με το που άκουσε τη λέξη «Άρης» έκανε έναν μορφασμό απογοήτευσης για την τύχη της ομάδας του

Αγραφιώτης σε Κοσμά: «Κουραστικό πρόγραμμα είχες πάλι»

Μετά την 6η φάση, ακολούθησε η κλήρωση για τα προημιτελικά. Εκεί τα πράγματα ήταν πιο ήπια, με τις διασταυρώσεις να μην βγάζουν ντέρμπι. Το πρώτο ζευγάρι που έβγαλε η κληρωτίδα ήταν το ΑΕΚ - Άρης εναντίον ομάδας 2 - Νίκη Βόλου. Εκείνη την ώρα, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Δημήτρης Αγραφιώτης, γύρισε προς τον κύριο Κοσμά και φάνηκε να του είπε: «Πολύ κουραστικό πρόγραμμα είχες πάλι», με τον δεύτερο να αντιδράει γελώντας. Το κλίμα μεταξύ των εκπροσώπων γενικότερα ήταν πολύ καλό και τα χαμόγελα καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν πολλά.