Tρεις ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν «μνηστήρες»

Tρεις ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν «μνηστήρες»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 13:22 - 10.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 10.05.2023

Έντερ, Ρομπάιγ και Κεσχρίντα εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους στον Ατρόμητο - και όχι μόνο - με αποτέλεσμα να αποτελέσουν πόλο έλξης για ομάδες από το εξωτερικό. Όμως οι Περιστεριώτες δεν προτίθεται να τους παραχωρήσουν αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι.

Η χρονιά για τον Ατρόμητο αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στην ομάδα, η οποία μπορεί να μην είχε τις αντίστοιχες επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος, εντούτοις εξασφάλισε σχετικά άνετα την παραμονή της στη Stoiximan Super League. Στον σύλλογο υπήρξαν ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν, με αποτέλεσμα να αποτελέσουν πόλο έλξης για σκάουτερ από το εξωτερικό, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα για να τους αξιολογήσουν. 

Σε πρώτο χρόνο υπάρχει η περίπτωση του Κεσχρίντα, ο οποίος... έκατσε λαχείο στον Κρις Κόουλμαν. Ο 27χρονος δεξιός μπακ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον σύλλογο, ο οποίος βρήκε έναν ποδοσφαιριστή που «κουβάλησε» την πτέρυγα στην οποία αγωνίζεται. Για να καταλάβει κανείς το πόσο πολύτιμος είναι ο αμυντικός στην ομάδα, έχει αγωνιστεί σε 29 παιχνίδια πρωταθλήματος βασικός, με τον μ.ο. χρόνου ανά αγώνα να είναι 90 (!) λεπτά. 

Super League 2022-23... σου οφείλουμε μια πολύ μεγάλη συγγνώμη!

Super League 2022-23... σου οφείλουμε μια πολύ μεγάλη συγγνώμη!

Με τα όσα συνέβησαν στην προτελευταία στροφή του φετινού πρωταθλήματος επιβεβαιώθηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι πρόκειται για το συναρπαστικότερο των τελευταίων, τουλάχιστον, τριάντα χρόνων, μακάρι να είχαμε κι εμείς καταφέρει, ως εκπρόσωποι του Τύπου, να φανούμε αντάξιοί του!

Βεβαίως στην εξίσωση μπαίνει και το γεγονός πως ο ίδιος έχει αγωνιστεί σε Μουντιάλ. Ο Τυνήσιος έπαιξε και στις τρεις αναμετρήσεις των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την τελευταία μάλιστα να είναι η πιο σημαντική για εκείνον, αφού κλήθηκε να μαρκάρει τον Κιλιάν Εμπαπέ, στο νικηφόρο ματς επί της Γαλλίας

Αφετέρου υπάρχει και ο Ρομπάιγ, ο οποίος επίσης συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικές προσθήκες της ομάδας. Στην αντίθετη πλευρά από τον Κεσχρίντα, o Γάλλος μεσοεπιθετικός πραγματοποιεί επίσης μία πολύ καλή χρονιά. Οι εμφανίσεις του με τον Ατρόμητο άρεσαν αρκετά και το όνομα του συνδέθηκε με τη Βαλενσιέν, στην οποία ο ίδιος έγραψε ιστορία με 22 γκολ και 20 ασίστ σε 98 αγώνες. 

Tέλος, υπάρχει και ο Έντερ που αποτελεί τον ποδοσφαιριστή με την κορυφαία βαθμολογία στο Sofascore, εξαιρουμένων των δύο τερματοφυλάκων. Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που άρεσε σε ομάδες από το εξωτερικό και ο λόγος δεν είναι άλλος από το πόσο οργανωτικός είναι στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Αρκεί να δει κανείς το συνολικό heatmap του μέσα στη χρονιά, με τον 26χρονο να καλύπτει σχεδόν κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου.

Τώρα, αυτό που ισχύει είναι ότι ο Ατρόμητος δεν πρόκειται να πει «όχι» σε πιθανή προσφορά από κάθε ενδιαφερόμενο, όμως το «ναι» θα έρθει με τους δικούς του όρους. Με τους τρεις ποδοσφαιριστές να δεσμεύονται από συμβόλαια (μέχρι το 2024 οι Ρομπάιγ, Κεσχρίντα και μέχρι το 2025 ο Έντερ) το σίγουρο είναι πως οι Περιστεριώτες θα το εκμεταλλευτούν αυτό και θα προσπαθήσουν να αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό ποσό.