Τρία γκολ του Ρέαμπτσιουκ έχουν κρίνει δύο πρωταθλήματα

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ

i

© Tourette Photography

Τρία γκολ του Ρέαμπτσιουκ έχουν κρίνει δύο πρωταθλήματα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 10:24 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 09.05.2023

Το γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ήταν αυτό που έκρινε την κορυφή της φετινής Super League. Στα δύο ακόμα που έχει πετύχει με τους Πειραιώτες, έκρινε ένα επιπλέον πρωτάθλημα.

Με σκορ 1-0, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ιβαν Γιοβάνοβιτς να μείνει πίσω στην βαθμολογία και να ελπίζει σε... θαύμα του Βόλου επί της ΑΕΚ. Εκείνος που έριξε στο «καναβάτσο» τους «πράσινους» ήταν ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος με προσωπικό του γκολ στο 68ο λεπτό έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα του αντιπάλου του για πρωτάθλημα.

Το τρίτο γκολ του Μολδαβού με τη φανέλα των Πειραιωτών θα γραφτεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού αυτό - μαζί με τα άλλα δύο της Ένωσης στο «Βικελίδης» - αποτέλεσε σημείο καμπής και έκρινε το πρωτάθλημα της σεζόν 2022-23. Ωστόσο δεν είναι το μόνο του νεαρού αριστερού μπακ που κατοχυρώνει τίτλο. Στις 4 Απριλίου του 2021 ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη για να πάρει και μαθηματικά το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο του.

Οργή Γιοβάνοβιτς - «Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, μ’ έβαλαν να διαλέξω ανάμεσα στην υγεία των παικτών και στα όνειρά τους»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:47 - 08.05.2023

Οργή Γιοβάνοβιτς - «Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, μ’ έβαλαν να διαλέξω ανάμεσα στην υγεία των παικτών και στα όνειρά τους»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που είχε το «τριφύλλι» μετά τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού και τη μία μέρα αναβολή που δόθηκε. «Δεν έχω ιδέα πως θα κοιτάξω τους παίκτες μου στα μάτια».

Μέχρι το 65' το σκορ είναι στο 1-1, αφού πρώτα ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήγε να χαλάσει το... πάρτι των Πειραιωτών με γκολ του Μούργκ. Ο Ρόνι Λόπες ήταν αυτός που έφερε την ισοφάριση και ο Ρέαμπτσιουκ με προσωπικό του γκολ «κλείδωσε» την 46η κούπα για την ομάδα του. Το τελικό σφύριγμα του Λουίς Γκοντίνιο βρήκε τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Για την ιστορία, το πρώτο γκολ του Μολδαβού με τα «ερυθρόλευκα» είχε έρθει κόντρα στην Αντβέρπ, στην αναμέτρηση της πρεμιέρας του UEFA Europa League την ακριβώς επόμενη σεζόν. Τότε, ο 25χρονος διεθνής είχε υποδεχθεί εξαιρετικά την μπαλιά του Μάριου Βρουσάι και με μία βολίδα εντός της περιοχής έκανε το 2-1 για την ομάδα του. Εκείνη τη σεζόν, ο Ολυμπιακός πέρασε στην επόμενη φάση ως δεύτερος του ομίλου.