Ο Μπέος απάντησε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Αν δεν έχω δικαίωμα να μιλώ εγώ, δεν ξέρω ποιος άλλος έχει»

Αχιλλέας Μπέος

i

Αχιλλέας Μπέος/ ©Intime

Ο Μπέος απάντησε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Αν δεν έχω δικαίωμα να μιλώ εγώ, δεν ξέρω ποιος άλλος έχει»

Sportal newsroom 18:02 - 13.03.2024

Με μία ανάρτηση του στα social media ο δήμαρχος Βόλου και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, απάντησε στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο Sportal, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου μετά την απόρριψη της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης του πειθαρχικού οργάνου της Super League για την ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι. Σε αυτή τόνισε πως δεν πρόκειται να ανεχτεί την απαξιωτική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Βόλος.

Ο Αχιλλέας Μπέος μέσω μίας νέας ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απάντησε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι όσο είναι Έλληνας, άρα και Ευρωπαίος πολίτης, θα κάνει χρήση των δικαιωμάτων που ρητά του παρέχει το Σύνταγμα, όπως της ελευθερίας λόγου και έκφρασης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτηση του:

«Εξαιρετική, δίχως άλλο, η περιγραφή του κράτους Δικαίου και πως αυτό λειτουργεί στην πατρίδα μας, στην οποία αισθάνθηκε την ανάγκη να προχωρήσει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προκειμένου, κατά την αιτιολόγησή της, να προστατευτούν μέλη της από την «απαξιωτική συμπεριφορά μου». Μόνο που την απηύθυνε, μαζί με τις απειλές που την συνοδεύουν, σε λάθος πρόσωπο, λίγες μόνο μέρες μάλιστα με τα τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κοντονή, για την υπόθεση Novartis και τις παραδοχές του τότε Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, για ατυχείς χειρισμούς. Να θυμίσω δε ότι είχε προηγηθεί η υπόθεση της Siemens. Και πιστέψτε με, δεν τις έκανα εγώ.

Θα μπορούσα να παραθέσω ένα ατέλειωτο κατάλογο με δηλώσεις επιφανών πολιτικών, αλλά και των ίδιων των λειτουργών της Δικαιοσύνης, που συμπίπτουν στη διαπίστωση ότι η «Δικαιοσύνη νοσεί» ή και να παραθέσω απλά την έρευνα της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (μόλις του 2022) σύμφωνα με την οποία 7 στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι στο χώρο κυριαρχεί η διαφθορά και να μην δώσω περαιτέρω απάντηση. Οι πολίτες μας παρακολουθούν, μας αξιολογούν και εν τέλει μας κρίνουν όλους. Βεβαίως και τους κρίνοντες.

Επειδή, ωστόσο, η αναφορά είναι προσωπική, και υβριστική μάλιστα στο πρόσωπό μου, οφείλω να σημειώσω τα εξής:

Οσο είμαι ακόμα Έλληνας, άρα και Ευρωπαίος πολίτης, θα κάνω χρήση των δικαιωμάτων που ρητά μου παρέχει το Σύνταγμα, όπως της ελευθερίας λόγου και έκφρασης. Αν οι κύριοι συνδικαλιστές της Δικαιοσύνης έχουν κάποιο Νόμο και επιτύχουν την εξορία μου σε άλλη χώρα, ως φαίνεται από την ανακοίνωσή του, να επιθυμούν διακαώς, τότε θα μπορέσουν να με φιμώσουν.

Επειδή, πάντως, έχω ζήσει ως μετανάστης σε άλλη χώρα, μπορώ να έχω άποψη για το πώς λειτουργεί ένα πραγματικό Κράτος Δικαίου και πως ένα Κράτος των Ισχυρών καις ας μου επιτρέψουν να τους πληροφορήσω ότι έχουν πλανεμένη εντύπωση (και) περί αυτού.

Όταν ασκώ το αναφαίρετο δικαίωμά μου της κριτικής, το κάνω για συγκεκριμένα πράγματα, με συγκεκριμένα στοιχεία, και πάντα με βαθιά αίσθηση της υποχρέωσης του ελεύθερου πολίτη, που δεν ανέχεται να τον θεωρούν πρόβατο. Οι κύριοι και κυρίες της Ενωσης ας μην ξεχνούν ότι συνάδελφοί τους με έκλεισαν άδικα, όπως αποδείχθηκε, στη φυλακή, στερώντας μου την ελευθερία και τα παιδιά μου, υπηρετώντας κελεύσματα ισχυρών εκείνης της περιόδου. Αν λοιπόν δεν έχω δικαίωμα να μιλώ εγώ, δεν ξέρω ποιος άλλος έχει.

Δυστυχώς ή ευτυχώς τον χαρακτηρισμό επίορκοι ούτε τον διατύπωσα πρώτος, ούτε τον υποστήριξα μόνος εγώ. Η ίδια η Δικαιοσύνη με συνεχείς αποφάσεις της δημοσιοποιεί, ανά τακτά διαστήματα, την απομάκρυνση «λειτουργών» της για απίστευτες, για το μέσο άνθρωπο, αιτιολογίες. Αλήθεια βάζουν το χέρι τους στο Ευαγγέλιο και για όσους συλλήβδην συνεχίζουν να απονέμουν Δικαιοσύνη;

Έτσι ξεκινούν τα playouts: Αυτή είναι η οριστική βαθμολογία μετά την απόρριψη της έφεσης του Βόλου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:48 - 13.03.2024

Έτσι ξεκινούν τα playouts: Αυτή είναι η οριστική βαθμολογία μετά την απόρριψη της έφεσης του Βόλου

Η έφεση που άσκησε ο Αχιλλέας Μπέος και η ΠΑΕ Βόλος κατά της πρωτόδικης απόφασης του πειθαρχικού οργάνου της Super League για τη ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τεττέι απορρίφθηκε κι ως εκ τούτου το ματς κατακυρώνεται και τυπικά υπέρ της Κηφισιάς. Αυτή είναι η βαθμολογία των ομάδων στα playouts.

Κλείνοντας καλώ τους υπογράφοντες την ανακοίνωση αν πράγματι επιθυμούν την πραγματική κάθαρση της Δικαιοσύνης, όπως πιστεύουμε, και δεν λειτουργούν κατόπιν υποδείξεων (όπως στις αλήστου μνήμες εποχές της Θάνου και του Παπαγγελόπουλου και μένω εδώ) να αναζητήσουν και να αναδείξουν πρόσωπα και καταστάσεις που φθείρουν και υπονομεύουν το λειτούργημά τους. Και τότε θα μας βρουν δίπλα τους, υποστηρικτές τους, όλους εμάς τους απλούς πολίτες που έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας σε μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με Δικαστές με ήθος, αξία και ακεραιότητα».