Αζάρ: «Είχα φτάσει σε σημείο να μην απολαμβάνω την προπόνηση»

Εντέν Αζάρ

i

Photo by Quality Sport Images/Getty Images

Αζάρ: «Είχα φτάσει σε σημείο να μην απολαμβάνω την προπόνηση»

Κώστας Τόπας 11:53 - 20.10.2023

Ο Εντέν Αζάρ μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Εντέν Αζάρ πήρε ίσως την πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας του. Πριν από μερικές ημέρες ο 32χρονος Βέλγος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media.

«Πρέπει να ακούσεις τον εαυτό σου και να πεις σταμάτα την κατάλληλη στιγμή. Μετά από 16 χρόνια και περισσότερους από 700 αγώνες, αποφάσισα να τελειώσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, έχω παίξει και διασκεδάσει σε πολλά γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα την τύχη να γνωρίσω σπουδαίους προπονητές, προπονητές και συμπαίκτες - σας ευχαριστώ όλους για αυτές τις υπέροχες στιγμές, θα λείψετε όλοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο άλλοτε μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης και της Τσέλσι.

Ο Εντέν Αζάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από έναν φιλανθρωπικό αγώνα με διάφορες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να μετακομίζει στο MLS μαζί με τον Λιονέλ Μέσι ή στην Σαουδική Αραβία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν ήταν κοντά στην πραγματικότητα.

Μάλιστα, ο Βέλγος αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε στα 32 έτη της ηλικίας του να πει «αντίο» στο ποδόσφαιρο.

«Δεν θα έπαιζα πουθενά για τα χρήματα. Είμαι 32 ετών και έχω μια ολόκληρη ζωή μπροστά μου για να απολαύσω μακριά από τα γήπεδα. Ποτέ δεν είναι εύκολο να πάρεις μια απόφαση σαν αυτή, αλλά δεν θα πω ότι ήταν δύσκολη. Είναι κάτι που είχα σκεφτεί πολύ, είχα τη στήριξη ανθρώπων που με γνωρίζουν και ξέρουν ότι θέλω πραγματικά να κάνω άλλα πράγματα στη ζωή μου έξω από το ποδόσφαιρο. Η περσινή σεζόν ήταν δύσκολη και όταν αποχώρησα από την εθνική ομάδα είχα ήδη σκεφτεί τα πάντα. Δεν απολάμβανα πλέον την προπόνηση και όσο παίζα λιγότερο, έγινε ακόμα πιο δύσκολο».