Απίστευτος Αζάρ: «Λατρεύω τις μπύρες, κάθε καλοκαίρι έπαιρνα πέντε κιλά και δεν με ένοιαζε»

Εντέν Αζάρ

i

PrtScr

Απίστευτος Αζάρ: «Λατρεύω τις μπύρες, κάθε καλοκαίρι έπαιρνα πέντε κιλά και δεν με ένοιαζε»

Κώστας Τόπας 13:24 - 19.02.2024

Ο Εντέν Αζάρ παραδέχθηκε ότι το καλό φαγητό και οι μπύρες ήταν οι αγαπημένες του συνήθειες όσο έπαιζε ποδόσφαιρο.

Ο Εντέν Αζάρ δεν απέφυγε καμία ερώτηση σε μια εκτενή συνέντευξη στο podcast του πρώην συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Τζον Όμπι Μίκελ. Ο Νιγηριανός έθεσε μια από τις διαμάχες που είχε ξεσπάσει με τον τον Βέλγο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ποδοσφαιριστής. Την κατάσταση στην οποία έφτασε στην προετοιμασία και ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Ο πρώην εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Τσέλσι, μεταξύ άλλων, απάντησε με μια ειλικρίνεια ασυνήθιστη στο σημερινό ποδόσφαιρο. 

Ο Αζάρ αναγνώρισε ότι απολάμβανε στο έπακρο τον ελεύθερο χρόνο του και ότι δεν ήταν από αυτούς που συνέχισαν να προπονούνται με σπαρτιατική πειθαρχία τα καλοκαίρια. «Αν ήμουν εκτός φόρμας; Είναι αλήθεια. Κάθε καλοκαίρι έπαιρνα 4 ή 5 κιλά γιατί νόμιζα ότι είχα δώσει ήδη πολλά εδώ και δέκα μήνες. Βάζεις το σώμα σου στο υψηλότερο επίπεδο και οι άνθρωποι σε κλωτσάνε. Ο ελεύθερος χρόνος σου λοιπόν είναι ελεύθερος σου», παραδέχτηκε.

«Μη μου ζητάς να κάνω τίποτα. Μου αρέσει να είμαι με την οικογένειά μου, να πηγαίνω στην παραλία... Μη μου ζητάτε να τρέξω σε αυτές τις τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. Μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο στην παραλία με τα παιδιά μου, κανένα πρόβλημα, αλλά μη μου ζητήσετε να τρέξω», πρόσθεσε για την απουσία προπόνησης στις διακοπές του.

Επιπλέον, ο Αζάρ αποκάλυψε πώς μέτρησε τους χρόνους του στην αρχή της σεζόν και πώς έβρισκε γρήγορα τη φυσική του κατάσταση από τον δεύτερο μήνα των αγώνων. «Αλλά αν κοιτάξετε ολόκληρη την καριέρα μου, ο πρώτος μήνας της σεζόν είναι το μέρος όπου νόμιζα ότι ήταν μόνο η αρχή και μετά, από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, πετούσα, γιατί χρειαζόμουν χρόνο για να βάλω το σώμα μου και μυαλό με τον καλύτερο τρόπο. Οπότε ναι, είναι αλήθεια, γύρισα από τις διακοπές με πέντε κιλά, το ήξερα», επέμεινε.

Αζάρ: «Μόνο ο Μέσι καλύτερος από εμένα, δεν πρόσεχα τι έτρωγα»
REST OF THE WORLD

11:47 - 03.02.2024

Αζάρ: «Μόνο ο Μέσι καλύτερος από εμένα, δεν πρόσεχα τι έτρωγα»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Εντέν Αζάρ στην Equipe, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της καριέρας του. Δεν έλειψε η αναφορά στο κομμάτι της διατροφής και στην αγάπη του για το καλό φαγητό.

Ο Βέλγος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής επίσης αναγνώρισε για άλλη μια φορά μια συγκεκριμένη αγάπη του για την μπύρα. «Ως Βέλγος, λατρεύω τις μπύρες επειδή η χώρα μου έχει τις καλύτερες μπύρες στον κόσμο, οπότε δεν σας λέω ότι έπινα κάθε μέρα γιατί δεν είναι αλήθεια, αλλά μερικές φορές μετά από ένα καλό παιχνίδι, μία ή δύο είναι καλές», εξήγησε.