Βασικός ο Μπιλάλ, ισοπαλία η Αίγυπτος (vids)
i

Μπιλάλ Μαχάρ / www.efa.com.eg

Βασικός ο Μπιλάλ, ισοπαλία η Αίγυπτος (vids)

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:35 - 19.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:42 - 19.02.2023

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να σκοράρει στην πρεμιέρα του Παναφρικανικού Πρωταθλήματος και η πατρίδα του «γκέλαρε».

Τις υποχρεώσεις του στο Παναφρικάνικο Πρωτάθλημα Κ20 άρχισε ο Μπιλάλ Μαχάρ. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έπαιξε βασικός στην πρεμιέρα του τουρνουά, στο ισόπαλο 0-0 της διοργανώτριας Αιγύπτου με τη Μοζαμβίκη.

Ο 19χρονος στράικερ με το νούμερο 24 στην πλάτη, ήταν ο «φουνταριστός» στην επιθετική τριάδα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Μαχμούντ Τζαμπέρ. Παρόλη την προσπάθεια του, ο Μπιλάλ δεν κατάφερε να βρεθεί σε θέση βολής.

Η Αίγυπτος που προβάλλεται ως ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Με αργό ρυθμό και στηριζόμενη κυρίως σε ατομικές ενέργειες, οι «φαραώ» δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα την άμυνα της Μοζαμβίκης.

Τα αιγυπτιακά ΜΜΕ αναφέρουν στην κριτική τους ότι ο Μπιλάλ ήταν αποκομμένος και οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν να τον τροφοδοτήσουν. Απόρροια της γενικότερης κακής απόδοσης της χώρας τους.

Η Αίγυπτος παίρνει μέρος στον Α’ όμιλο του τουρνουά και την Τετάρτη 22/2 θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία. Η νίκη είναι αυτοσκοπός, προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση και να μην κινδυνεύσει με αποκλεισμό. 

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης: