Με buzzer beater του Μπαράκ η Φιορεντίνα προκρίθηκε στον τελικό του Conference League
i

©Glomex

Με buzzer beater του Μπαράκ η Φιορεντίνα προκρίθηκε στον τελικό του Conference League

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:40 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 02:26 - 19.05.2023

Με πρωταγωνιστή τον Μπαράκ η Φιορεντίνα επικράτησε της Βασιλείας με 3-1 και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Conference League.

Με πρωταγωνιστή τον Μπαράκ στις καθυστερήσεις της παράτασης η Φιορεντίνα επικράτησε με 3-1 κόντρα στη Βασιλεία και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά από 62 χρόνια.

Η ιταλική ομάδα έκλεισε θέση για τον τελικό του Conference League εκεί που τεθεί αντιμέτωποι με την Γουέστ Χαμ, η οποία λίγο νωρίτερα ξεπέρασε το εμπόδιο της Άλκμααρ. 

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή της αναμέτρησης πως θέλουν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι του πρώτου αγώνα. Η ομάδα του Βιτζέντσο Ιταλιάνο είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά και συνεχώς επιχειρούσε να γίνει απειλητική. 

Στο 35' οι «βιόλα» πήραν το προβάδισμα στο ματς με τον Νίκολας Γκονζάλεζ. Στο 25' ο Μπιράγκι με εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, βρήκε τον Αργεντινό επιθετικό και εκείνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Η Φιορεντίνα είχε και άλλη καλή στιγμή στο 41' με κεφαλιά του Μποναβεντούρα, αλλά ο Μάρβιν Χιτζ είχε την απάντηση. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0, υπέρ των φιλοξενούμενων. 

Οι Ελβετοί στο δεύτερο μέρος βρήκαν πολύ νωρίς το γκολ της ισοφάρισης στο 55' και πήραν προσωρινά το προβάδισμα πρόκρισης. Ο Αμντουνί δέχτηκε την μπάλα μετά από μακρινή πάσα του Πελμάρ, κοντρόλαρε την μπάλα «αδειάζοντας» παράλληλα τον αμυντικό των «βιόλα» και έκανε το 1-1. 

Ωστόσο στο 72' η Φιορεντίνα πήρε ξανά το προβάδισμα στην αναμέτρηση με τον Νίκολας Γκονζάλεζ, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Ο Αργεντινός επιθετικός βρέθηκε αμαρκάριστος και με σουτ μέσα από τη περιοχή έκανε το 1-2, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. 

Στις καθυστερήσεις της παράτασης (129') οι «βιόλα» πέτυχαν το γκολ που τους χάρισαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ο Μπαράκ βρέθηκε μόνος του στη γωνία της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Βασιλεία: Χιτζ, Λανγκ, Άνταμς, Πελμάρ, Εντογιέ, Τζάκα (88' Φράι), Μπέρκερ, Καλαφιόρι, Αγκουστίν (81' Ζεκίρι), Ντιούφ, Αμντουνί 

Φιορεντίνα: Τερασιάνο, Ντόντο, Μιλένκοβιτς, Ζούλιο (55' Ρανιέρι), Μπιράτζι, Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Καστροβιλί, Μπρέκαλο (46' Ικονέ), Γκονζάλες, Καμπράλ (91' Γιόβιτς)