Η Ελλάδα πάνω από την Κροατία στην βαθμολογία της UEFA μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού

Η Ελλάδα πάνω από την Κροατία στην βαθμολογία της UEFA μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:05 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:15 - 09.08.2023

Η Ελλάδα πήρε πολύτιμους βαθμούς όσον αφορά τη βαθμολογία της UEFA, αφού μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μαρσέιγ, προσπέρασε την Κροατία στο Ranking.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στη Μαρσέιγ και πλέον ταξιδεύει στη Γαλλία για να «σφραγίσει» την πρόκριση στα playoffs του Champions League, με το έργο του να μην είναι και τόσο εύκολο. Για την ώρα, στη Λεωφόρο και τους γύρω δρόμους επικρατεί το συναίσθημα της ευτυχίας, μετά από μία ιστορικής σημασίας νίκη.

Πάνω από την Κροατία αλλά...

Θετικό πρόσημο και στην Ελλάδα είχε αυτή η επικράτηση, αφού πήρε σημαντικούς βαθμούς όσον αφορά τη μάχη στο UEFA ranking. Πιο αναλυτικά, το «τριφύλλι» χάρισε στο ελληνικό ποδόσφαιρο 200 βαθμούς και πλέον η χώρα βρίσκεται πάνω από την Κροατία, καταλαμβάνοντας τη 19η θέση στην κατάταξη με 21.225 πόντους. 

Εδώ όμως υπάρχει ένα αλλά... Για να αυξήσει τη διαφορά της η χώρα μας θα πρέπει αρχικά ο ΠΑΟΚ να πετάξει εκτός Ευρώπης τη Χάιντουκ Σπλιτ και εν συνεχεία η ΑΕΚ να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στα ματς με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κροατία έχει τέσσερεις ομάδες στην Ευρώπη, επομένως κάθε νίκη ισοδυναμεί με 250 βαθμούς έναντι 200 της Ελλάδας.

Παράλληλα, η Ελλάδα θα ελπίζει τον αποκλεισμό των Ριέκα και Όσιγιεκ, ούτως ώστε οι διώκτες της να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερους εκπροσώπους. Πάνω από τη χώρα μας βρίσκεται η Τσεχία, η οποία ωστόσο απέχει αρκετά ακόμα και η οποία όμως έχασε πρόσφατα μία από τις τέσσερεις ομάδες της. 

© Foodbal Seedings

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Πολωνία βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα όσον αφορά το ranking, με τη χώρα της ανατολικής Ευρώπης να απέχει 225 βαθμούς. Μάλιστα, το αρνητικό είναι πως κανένας από τους συλλόγους της δεν έχει αποκλειστεί ακόμα.