Η FIFA θυμήθηκε την ασύλληπτη γκολάρα του 17χρονου Βιεϊρίνια με την Εθνική Πορτογαλίας (vid)

Αντελίνο Βιεϊρίνια

i

© Intime

Η FIFA θυμήθηκε την ασύλληπτη γκολάρα του 17χρονου Βιεϊρίνια με την Εθνική Πορτογαλίας (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:34 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 16.11.2023

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έχει πετύχει πολλά αξέχαστα κι εντυπωσιακά γκολ, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο βρήκε δίχτυα το μακρινό 2003 με τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας αποτελεί τον πιο ξεχωριστό.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι από τους παίκτες που έχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Πορτογάλος αρχηγός αποτελεί τον ηγέτη του Δικεφάλου τα τελευταία χρόνια, ενώ επίσης είναι και ο άνθρωπος που σήκωσε το πολυπόθητο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19, έπειτα από 34 χρόνια αναμονής. Αρχικά, στην Ελλάδα έφτασε το καλοκαίρι του 2008 όντας δανεικός από την Πόρτο, ενώ το επόμενο καλοκαίρι μονιμοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. 

Το 2012 έφυγε από τους «ασπρόμαυρους» για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ, με μία μεταγραφή που κόστισε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όμως πέντε χρόνια αργότερα επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, για τη δεύτερη θητεία του στην Ελλάδα. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συνολικά έχει μετρήσει 316 συμμετοχές, με απολογισμό 50 γκολ και 43 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Βιεϊρίνια, είναι δίχως αμφιβολία τα μακρινά σουτ. Με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, ο Πορτογάλος έχει πετύχει πολλά εντυπωσιακά κι αξέχαστα γκολ, ωστόσο αυτό που έχει πετύχει με τη χώρα του έχει ξεχωριστή σημασία για εκείνον.

Συγκεκριμένα, η FIFA τα τελευταία χρόνια συνηθίζει να «θυμίζει» μέσω των social media διάφορα φαντασμαγορικά γκολ από μεγάλες διοργανώσεις. Πριν μερικές μέρες, θυμήθηκε και δημοσιοποίησε στο Instagram ένα ασύλληπτο γκολ που είχε πετύχει το μακρινό 2003 ο 17χρονος τότε Αντελίνο Βιεϊρίνια, σε αναμέτρηση ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Νιγηρία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο παρακάτω βίντεο, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είχε την έμπνευση να επιχειρήσει ένα σουτ από τα 55 μέτρα, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα και με την ίδια τη FIFA να το χαρακτηρίζει ως «ένα από τα κορυφαία τέρματα όλων των εποχών σε τουρνουά της FIFA».