Πάνω από τη Σίτι του Γκουαρδιόλα σε μ.ο. κατοχής ο Παναθηναϊκός - Τι θέση έχουν ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

© Intime

Πάνω από τη Σίτι του Γκουαρδιόλα σε μ.ο. κατοχής ο Παναθηναϊκός - Τι θέση έχουν ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ιάσονας Τσίλης 23:54 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 16.11.2023

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν από τους μεγαλύτερους μ.ο. κατοχής ανά ματς πρωταθλήματος,, προσπερνώντας μέχρι και την Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα. Ψηλά στη λίστα η ΑΕΚ, στη μέση ο Ολυμπιακός, χαμηλά ο ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ποντάρει αρκετά στην κατοχή όσον αφορά τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και αυτό φαίνεται να τον ανταμείβει. Αυτό διότι η ομάδα του βρέθηκε στη λίστα με τους κορυφαίους, προσπερνώντας πολλούς από τους επονομαζόμενους μεγάλους συλλόγους.

Πιο αναλυτικά, το «CIES Football Observatory» δημοσίευσε την κατάταξη με τις ομάδες που έχουν τον μεγαλύτερο μ.ο. κατοχής στα ματς πρωταθλήματος και το «τριφύλλι» βρισκόταν στις πιο υψηλές θέσεις. Ειδικότερα, ο αθηναϊκός σύλλογος κατέλαβε την 12η θέση, έχοντας μ.ο. ball possession 64,4 %.. 

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι «πράσινοι» προσπέρασαν ακόμα και τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος φημίζεται για το παιχνίδι κατοχής. Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε δύο θέσεις κάτω από τον Παναθηναϊκό έχοντας μ.ο. ball possession 63,8%. Αντιθέτως, οι μοναδικές ομάδες από τις καλύτερες του κόσμου που προσπέρασαν τον Παναθηναϊκό ήταν οι Παρί Σεν Ζερμέν (που βρέθηκε στην κορυφή με 68,4 %) και Μπαρτσελόνα (65,3%).

Όσο για το ποια ελληνική ομάδα ακολουθεί των «πράσινων» αυτή είναι η ΑΕΚ, η οποία καταλαμβάνει τη 17η θέση της σχετικής βαθμολογίας (62,8%). Επόμενος στη σειρά είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται στην 51η θέση της κατάταξης έχοντας μ.ο. κατοχής 60,2 %. Από εκεί και πέρα το βάρος μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη εκεί όπου κορυφαίος σύλλογος σε κατοχή είναι ο Άρης που βρίσκεται στην 65η θέση (59,6%), ενώ ο ΠΑΟΚ δεν είναι φαν του passing game, καταλαμβάνοντας την 125η θέση (56,8%). 

Δείτε τη σχετική κατάταξη εδώ