Δαχτυλικά αποτυπώματα κι στοιχεία DNA βρήκε η αστυνομία για το ομοίωμα που κρέμασαν οι οπαδοί της Ατλέτικο κατά του Βινίσιους (vid)
i

Το κέρινο ομοίωμα του Βινίσιους/PrtScr

Δαχτυλικά αποτυπώματα κι στοιχεία DNA βρήκε η αστυνομία για το ομοίωμα που κρέμασαν οι οπαδοί της Ατλέτικο κατά του Βινίσιους (vid)

Κώστας Τόπας 09:26 - 02.02.2023

Η ισπανική αστυνομία έχει σημειώσει πρόοδο στην έρευνά της για το ομοίωμα του Βινίσιους που κρεμάστηκε από γέφυρα από οπαδούς της Ατλέτικο.

Πριν από μερικές εβδομάδες, και ώρες πριν το ντέρμπι της Ατλέτικο με την Ρεάλ, οπαδοί των «ροχιμπλάνκος» προχώρησαν σε μία απαράδεκτη ενέργεια με στόχο τον Βινίσιους. Συγκεκριμένα, ανήρτησαν ένα πανό κατά της Ρεάλ σε μια γέφυρα κοντά στο προπονητικό κέντρο των «μερένχες» και κρέμασαν και μία κούκλα με φανέλα του Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί ρατσιστικές επιθέσεις.

Η συγκεκριμένη κίνηση καταδικάστηκε κι από τους δύο συλλόγους, ωστόσο ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ ζήτησε να επιβληθούν τιμωρίες σε αυτούς που το έκαναν. Πιστεύεται ότι η ακροδεξιά ομάδα υποστηρικτών της Ατλέτικο Μαδρίτης «Φρέντε Ατλέτικο» βρίσκεται πίσω από το περιστατικό.

Σύμφωνα με το «Cadena SER», η αστυνομία έχει πλέον στα χέρια της αποδεικτικά στοιχεία DNA και δακτυλικά αποτυπώματα από το πανό, τα οποία θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στους ενόχους. Εάν, όπως φαίνεται πιθανό, το περιστατικό δηλωθεί ως ρατσιστική επίθεση, η καταδίκη στο δικαστήριο θα επιφέρει ποινή από ένα έως τέσσερα χρόνια.

Αν και θα ήταν πρόωρο να αναλυθεί οποιαδήποτε πιθανή τιμωρία, είναι ένα βήμα προς τα εμπρός για το ισπανικό ποδόσφαιρο εάν πραγματοποιηθούν αυτές οι ποινές...