Η ιστορία πίσω από το μήνυμα υποστήριξης του Ραφίνια προς τον Βινίσιους: «Θα γίνει πόλεμος» (vid)

Το μήνυμα του Ραφίνια και το τατουάζ του Βινίσιους

i

PrtScr

Η ιστορία πίσω από το μήνυμα υποστήριξης του Ραφίνια προς τον Βινίσιους: «Θα γίνει πόλεμος» (vid)

Κώστας Τόπας 09:47 - 24.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 24.05.2023

Ο Ραφίνια θέλησε να σταθεί στο πλευρό του συμπατριώτη του Βινίσιους για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί στην Ισπανία. Η ιστορία πίσω από το μήνυμα υποστήριξης του εξτρέμ της Μπαρτσελόνα προς τον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βινίσιους που δέχθηκε ρατσιστικές προσβολές στο Μεστάγια και κατήγγειλε αυτές τις επιθέσεις που έχει υποστεί στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια, ευχαρίστησε τον συμπατριώτη του κι εξτρέμ της Μπαρτσελόνα, Ραφίνια για το μήνυμα συμπαράστασής του στον αγώνα με τη Βαγιαδολίδ.

Συγκεκριμένα το μπλουζάκι του Ραφίνια έγραφε: «όσο το χρώμα του δέρματος είναι σημαντικότερο από τη λάμψη των ματιών τότε θα υπάρχει πόλεμος». Στο πίσω μέρος της φανέλας του υπήρχε ένα άλλο μήνυμα: «TMJ, Vini jr» που σημαίνει «Είμαστε μαζί, Βινίσιους».

Ο Βινίσιους χρησιμοποίησε τα κοινωνικά του δίκτυα για να ευχαριστήσει τον Ραφίνια για τα μηνύματα υποστήριξης. Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης μοιράστηκε δύο εικόνες του συμπατριώτη του με τη φανέλα του με το μήνυμα κατά του ρατσισμού στα stories του στο Instagram και τις συνόδευσε με ένα ευχαριστήριο emoji και μια μαύρη καρδιά.

Το μήνυμα: «Οσο το χρώμα του δέρματος είναι σημαντικότερο από τη λάμψη των ματιών τότε θα υπάρχει πόλεμος». είναι ένα απόσπασμα του Αιθίοπα αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ Α΄, που έγινε γνωστό από τον Bob Marley στο διάσημο τραγούδι του 1976 «War». 

Ο Βινίσιους έκανε τη διάσημη φράση κατά του ρατσισμού στο δεξί του πόδι. «Και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε», μοιράστηκε ο Βινίσιους στα κοινωνικά του δίκτυα την ημέρα που δημοσιοποίησε το τατουάζ του στα κοινωνικά του δίκτυα.

Το τατουάζ του Βινίσιους PrtScr