Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ραφίνια για τον Βινίσιους (vid)

Ραφίνια

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ραφίνια για τον Βινίσιους (vid)

Κώστας Τόπας 08:25 - 24.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 24.05.2023

Μπορεί ο Βινίσιους να αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ραφίνια στη μισητή αντίπαλο Μπαρτσελόνα αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον δεύτερο να σταθεί στο πλευρό του.

Μετά την ρατσιστική κακοποίηση του Βινίσιους Τζούνιορ στον αγώνα της LaLiga εναντίον της Βαλένθια το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο κόσμος υποστήριξε τον παίκτη ο οποίος δέχεται ρατσιστικές κι απεχθείς προσβολές καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Ραφίνια, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Μπαρτσελόνα, είναι ο τελευταίος παίκτης που υποστήριξε δημόσια τον Βινίσιους. Κατά την αλλαγή του κόντρα στη Βαγιαδολίδ φόρεσε μπλουζάκι με μήνυμα στήριξης. Συγκεκριμένα το μπλουζάκι έγραφε: «όσο το χρώμα του δέρματος είναι σημαντικότερο από τη λάμψη των ματιών τότε θα υπάρχει πόλεμος». Το πίσω μέρος της φανέλας του έγραφε: «Είμαστε μαζί, Βινίσιους». Στίχοι του τραγουδιού War (1976) του Μπομπ Μάρλεϊ.

«Ακυρώθηκε» η αποβολή του, «λουκέτο» πέντε αγωνιστικών σε μέρος του «Μεστάγια»

Η οδυνηρή επίδειξη υποστήριξης του Ραφίνια ήρθε το ίδιο βράδυ που η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέβαλε «λουκέτο» πέντε αγωνιστικών στο πέταλο «Μάριο Κέμπες» του «Μεστάγια», από το οποίο συμπέρανε πως ξεκίνησαν τα ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος του Βραζιλιάνου, ενώ όπως σημειώνει υπήρξε και ρίψη αντικειμένων. 

Επίσης, οι «νυχτερίδες» θα κληθούν να πληρώσουν και πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ πάντως, η Βαλένθια αναμένεται να ασκήσει έφεση και μένει να φανεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής.