Η Ρεάλ Μαδρίτης θα δείξει και έμπρακτα με δύο όμορφες κινήσεις τη στήριξη της προς τον Βινίσιους

Βινίσιους Τζούνιορ

i

©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα δείξει και έμπρακτα με δύο όμορφες κινήσεις τη στήριξη της προς τον Βινίσιους

Κώστας Τσιακλής 20:25 - 23.05.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα προβεί σε δύο όμορφες κινήσεις στον αγώνα κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο, με τις οποίες θα δείξει έμπρακτα τη στήριξη της στον Βινίσιους Τζούνιορ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα δείξει και έμπρακτα τη στήριξη της στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή της, Βινίσιους Τζούνιορ. Οι «μερένγκες» αποφάσισαν να κάνουν δύο όμορφες κινήσεις στην αναμέτρηση τους κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο (Τετάρτη 24/05).

Η Ρεάλ θα υποδεχθεί την Τετάρτη (24/05, 20:30) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τη Ράγιο Βαγιεκάνο και οι ιθύνοντες του συλλόγου αποφάσισαν να δείξουν έμπρακτα τη στήριξη τους στο πρόσωπο του Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος συνεχίζει να δέχεται ρατσιστικές επιθέσεις από τους αντίπαλους οπαδούς (με τελευταίους αυτούς της Βαλένθια).

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την As, η Ρεάλ θα τοποθετήσει πανό στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ένα πανό κατά του ρατσισμού ενώ στο 20’ το παιχνίδι θα διακοπεί προσωρινά προκειμένου οι οπαδοί της ομάδας να φωνάξουν το όνομα του Βραζιλιάνου. Η επιλογή του σχετικού λεπτού μόνο τυχαία δεν είναι αφού πρόκειται για τον αριθμό που φοράει στη φανέλα του ο Βινίσιους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εκδώσει ανακοίνωση για το περιστατικό του αγώνα με τη Βαλένθια και αναφέρει πως τέτοιες πράξεις συνιστούν έγκλημα μίσους, τονίζοντας παράλληλα πως σκοπεύει να απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα.

Εφημερίδα της Βαλένθια ζητά την τιμωρία του Βινίσιους: «ΑΡΚΕΤΑ!»
LA LIGA

18:22 - 23.05.2023

Εφημερίδα της Βαλένθια ζητά την τιμωρία του Βινίσιους: «ΑΡΚΕΤΑ!»

Μια εφημερίδα της Βαλένθια ζητά δικαιοσύνη στο θέμα με τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους και ισχυρίζεται πως η συμπεριφορά των οπαδών της ήταν υποδειγματική. Παράλληλα τάχθηκε εναντίον αυτών που προέβησαν στη συγκεκριμένη κίνηση όμως θεωρεί ότι την ευθύνη την έχει ο Βραζιλιάνος που συμπεριφέρεται αλαζονικά.

Στην ανακοίνωση των Μαδριλένων αναγράφονται τα εξής: «Η Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει την πιο έντονη αποστροφή της και καταδικάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες εναντίον του παίκτη μας Βινίσιους. Αυτά τα γεγονότα συνιστούν ευθεία επίθεση στο μοντέλο συνύπαρξης του κοινωνικού και δημοκρατικού μας κράτους δικαίου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εκδόσει ανακοίνωσή για το περιστατικό του αγώνα με τη Βαλένθια και αναφέρει πως τέτοιες πράξεις συνιστούν έγκλημα μίσους, τονίζοντας παράλληλα πως σκοπεύει να απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα.

Το άρθρο 124 του ισπανικού Συντάγματος ορίζει τις λειτουργίες της Εισαγγελίας για την προώθηση της δράσης της δικαιοσύνης για την υπεράσπιση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος. Για το λόγο αυτό, και δεδομένης της σοβαρότητας των γεγονότων που συνέβησαν, η Ρεάλ Μαδρίτης απευθύνθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, με την επιφύλαξη της εμφάνισής της ως ιδιωτικής δίωξης στη διαδικασία που κινείται».