Η Βαλένθια ανακοίνωσε την σύλληψη τριών οπαδών για ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους

Βινίσιους Τζούνιορ

i

©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Η Βαλένθια ανακοίνωσε την σύλληψη τριών οπαδών για ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους

Κώστας Τόπας 14:56 - 23.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:56 - 23.05.2023

Στην σύλληψη τριών οπαδών που εξαπέλυσαν ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους Τζούνιορ, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Η Αστυνομία της Ισπανίας συνέλαβε τρεις οπαδούς της Βαλένθια την Τρίτη (23/05) για ρατσιστικές προσβολές στον Βινίσιους κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ρεάλ στο Μεστάγια. Οι τρεις συλληφθέντες σχετίζονται με τις προσβολές εντός του γηπέδου στον Βραζιλιάνο επιθετικό των Μαδριλένων.

Ανάμεσα σε αυτούς τους συλληφθέντες, τρεις νεαροί -δύο 18 ετών και ένας 20- είναι και ο οπαδός που αναγνωρίστηκε αμέσως μόλις έλαβαν χώρα τα γεγονότα. Οι τρεις θα οδηγηθούν σύντομα στη δικαιοσύνη. Η έρευνα συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να γίνουν νέες συλλήψεις. Σύμφωνα με το Ανώτατο Αστυνομικό Αρχηγείο της Κοινότητας της Βαλένθια, όλοι οι συλληφθέντες είναι Ισπανοί και έχουν κατηγορηθεί για φερόμενο έγκλημα που σχετίζεται με την άσκηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και δημοσίων ελευθεριών. 

Η Βραζιλία απειλεί την Ισπανία με την εφαρμογή της «αρχής της εξωεδαφικότητας» για τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά του Βινίσιους (vids)
LA LIGA

11:41 - 23.05.2023

Η Βραζιλία απειλεί την Ισπανία με την εφαρμογή της «αρχής της εξωεδαφικότητας» για τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά του Βινίσιους (vids)

Στην Βραζιλία είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα ώστε να μην επαναληφθούν ρατσιστικές επιθέσεις στον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, γι' αυτό κι απειλούν την Ισπανία με την εφαρμογή της «αρχής της εξωεδαφικότητας».

Η Βαλένθια μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ο Σύλλογος επαναλαμβάνει την πιο έντονη καταδίκη του και την εμφατική του θέση ενάντια στον ρατσισμό και τη βία σε όλες τις μορφές του και θα ενεργήσει με την ίδια δυναμική με όλα τα άτομα που εντοπίστηκαν, εφαρμόζοντας το πιο αυστηρό μέτρο: την αποβολή τους από το γήπεδο ισόβια. Η Βαλένθια δεν ανέχεται κανένα είδος ρατσιστικής επίθεσης. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στη Λέσχη μας.

Έχουμε αποδείξει με συγκεκριμένες και συνεπείς ενέργειες εδώ και χρόνια ότι είμαστε ένας σύλλογος με σεβασμό. Τα τελευταία χρόνια, η Valencia CF ηγήθηκε της καταπολέμησης του ρατσισμού, ισχυριζόμενη την ανάγκη δημιουργίας πρωτοκόλλων ενάντια σε αυτή τη μάστιγα στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Και, το 2019, ένας οπαδός αποκλείστηκε ισόβια από το γήπεδο επειδή έκανε φασιστικές χειρονομίες σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι στο UEFA Europa League.

Τις τελευταίες μέρες επικρατεί μεγάλη σύγχυση και παραπληροφόρηση. Η Valencia CF θέλει να ζητήσει υπευθυνότητα και αυστηρότητα. Αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και όλοι πρέπει να είναι πραγματικοί και συγκεκριμένοι με τα γεγονότα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο Βαλενσιανισμός χαρακτηρίζεται ως ρατσιστικό χόμπι. Δεν είναι αλήθεια. Ζητάμε σεβασμό. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία. Η Valencia CF καταδικάζει έντονα τον ρατσισμό».

Νωρίτερα, υπενθυμίζεται ότι ηΑστυνομία της Ισπανίας προχώρησε και στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων στη Μαδρίτη που κατηγορούνται για την υπόθεση της «κούκλας» με τον Βινίσιους και ένα υβριστικό πανό κατά της Ρεάλ που ύψωσαν οπαδοί της Ατλέτικο σε γέφυρα της Μαδρίτης.