Αντσελότι: «Ο Βινίσιους είναι λυπημένος, η Ισπανία δεν είναι ρατσιστική χώρα αλλά υπάρχει ρατσισμός» (vid)

Κάρλο Αντσελότι

i

© PrtScr

Αντσελότι: «Ο Βινίσιους είναι λυπημένος, η Ισπανία δεν είναι ρατσιστική χώρα αλλά υπάρχει ρατσισμός» (vid)

Κώστας Τόπας 15:31 - 23.05.2023

Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με το ρατσιστικό επεισόδιο που σημειώθηκε με τον Βινίσιους.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ έχει δεχθεί μια σειρά από ρατσιστικές επιθέσεις σε εκτός έδρας αναμετρήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga, με τελευταία αυτή στο Μεστάγια, η οποία έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων μέχρι το ανώτατο επίπεδο διοίκησης του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αλλά και της Βραζιλίας.

Η εφημερίδα «Marca» της Μαδρίτης δημοσίευσε ένα πρωτοσέλιδο την Τρίτη (23/05) ζητώντας από την Ισπανία να γίνει μια «αντιρατσιστική» χώρα, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τον Βινίσιους. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε και ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος ήταν πολύ ξεκάθαρος λέγοντας πως «η Ισπανία δεν είναι ρατσιστική χώρα, αλλά υπάρχει ρατσισμός»

«Ο Βινίσιους είναι θύμα αυτού που συμβαίνει. Είναι ένα θύμα που μερικές φορές περνά ως ένοχος επειδή λέγεται ότι προκαλεί, αλλά πρέπει να γίνει σαφές ότι είναι το θύμα, αλλά είναι και οι οπαδοί που συμπεριφέρονται τρομερά. Παρεμπιπτόντως, όταν αναφέρομαι στο γήπεδο Μεστάγια. Δεν αναφέρομαι σε 46.000 άτομα, απλά σε μια ομάδα. Συμφωνώ με αυτό που είπε ο Τσάβι, το οποίο νομίζω ότι είναι υποδειγματικό. Γιατί έχουμε τη συνήθεια να προσβάλλουμε στο ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να σταματήσει. 

Συμβαίνει στον Τσάβι στον Βινίσιους σε όλους. Πίσω από τους πάγκους συμβαίνουν όλα. Σε λένε πο@τ#ν$ας γιο, λένε να πεθάνει η μητέρα σου. Και τώρα έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε όλα αυτά. Ας ελπίσουμε ότι η LaLiga, η Ομοσπονδία και οι διαιτητές κάνουν καλά τη δουλειά τους. Και πρέπει επίσης να πω ότι η Ισπανία δεν είναι ρατσιστική, αλλά υπάρχει ρατσισμός και αυτό πρέπει να τελειώσει», ανέφερε αρχικά ο Αντσελότι για να συνεχίσει λέγοντας:

«Η δημοσιοποίηση του ονόματος και του επωνύμου των εμπλεκομένων μπορεί να είναι ένα από τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Οι αρχές δεν έχουν λάβει πραγματική επίγνωση και έχουν κάνει λάθος», τόνισε ο Ιταλός για να μιλήσει και για την ψυχολογική κατάσταση του Βινίσιους.

«Ο Βινίσιους είναι πολύ λυπημένος και ξέρει ότι έχει την υποστήριξη όλων. Είναι άνευ όρων υποστήριξη και είναι πολύ ήρεμος», κατέληξε ο Ανσελότι.