Εφημερίδα της Βαλένθια ζητά την τιμωρία του Βινίσιους: «ΑΡΚΕΤΑ!»

Βινίσιους Τζούνιορ

i

© Photo by Alex Caparros/Getty Images/Ideal Images

Εφημερίδα της Βαλένθια ζητά την τιμωρία του Βινίσιους: «ΑΡΚΕΤΑ!»

Κώστας Τσιακλής 18:22 - 23.05.2023 / Ανανεώθηκε: 21:28 - 23.05.2023

Μια εφημερίδα της Βαλένθια ζητά δικαιοσύνη στο θέμα με τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους και ισχυρίζεται πως η συμπεριφορά των οπαδών της ήταν υποδειγματική. Παράλληλα τάχθηκε εναντίον αυτών που προέβησαν στη συγκεκριμένη κίνηση όμως θεωρεί ότι την ευθύνη την έχει ο Βραζιλιάνος που συμπεριφέρεται αλαζονικά.

Σάλος επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Ισπανία με τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται από αντίπαλους οπαδούς ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ. Η πιο πρόσφατη φορά ήταν στον αγώνα της Κυριακής (21/05) με αντίπαλο τη Βαλένθια. Η εφημερίδα της ομώνυμης πόλης Super Deporte θέλησε να εκφράσει την άποψη της, τοποθετώντας τη λέξη «ΑΡΚΕΤΑ!» στο πρωτοσέλιδο της, ζητώντας την τιμωρία του Βραζιλιάνου. Η εφημερίδα θεωρεί πως η συμπεριφορά των οπαδών της Βαλένθια ήταν υποδειγματική (ωστόσο τάχθηκε εναντίον αυτών που προέβησαν στη συγκεκριμένη επίθεση) και την ευθύνη την έχει ο Βινίσιους που συμπεριφέρεται αλαζονικά.

Στον εκτός έδρας αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια λοιπόν ο Βινίσιους Τζούνιορ έγινε ξανά θύμα ρατσιστικής επίθεσης, με τον ίδιο να ξεσπά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αναφέρει πως το πρωτάθλημα που κάποτε άνηκε στους Μέσι, Κριστιάνο και Ρονάλντο, τώρα ανήκει στους ρατσιστές.

Στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός είδε διάφορους σταρ από το χώρο του ποδοσφαίρου, όπως οι Ρονάλντο και Κίλιαν Εμπαπέ να δείχνουν τη στήριξη τους προς το πρόσωπο του ενώ και ο προπονητής του, Κάρλο Αντσελότι, έκανε τη δική του αναφορά.

Πλέον στο χορό του θέματος με τον Βινίσιους μπαίνουν και τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Μια εφημερίδα της Βαλένθια θεωρεί πως οι οπαδοί των «νυχτερίδων» ήταν υποδειγματικοί στο παιχνίδι με τη Ρεάλ και τοποθέτησε στο πρωτοσέλιδο της την έκφραση «ΑΡΚΕΤΑ!», ζητώντας μάλιστα την τιμωρία του Βραζιλιάνου αφού θεωρεί πως είναι το κακομαθημένο παιδί της Ρεάλ και συμπεριφέρεται αλαζονικά.

Στο άρθρο της η Super Deporte αναφέρει: «Η Βαλένθια θέλει δικαιοσύνη στην «υπόθεση Βινίσιους». Ο σύλλογος απαιτεί τον απόλυτο σεβασμό για τους οπαδούς του για την υποδειγματική του συμπεριφορά την Κυριακή στο Μεστάγια και ταυτόχρονα καταδικάζει έντονα τους οπαδούς της Βαλένθια που εκτόξευσαν ρατσιστικές προσβολές στον Βινίσιους από μια από τις πλάτες του γηπέδου.

Η χρήση του ρατσισμού για την κάλυψη άλλων δυστυχιών είναι εντελώς ανάξια. Οι παίκτες, επιπλέον, πρέπει να είναι καλοί επαγγελματίες. Και ενώ δεν δικαιολογεί τίποτα απολύτως, δεν πρέπει να συμπεριφέρονται με αλαζονικό τρόπο προς το κοινό. Εξακολουθεί να είναι γεγονός, όπως έγραψε ο Tebas σε ένα tweet, ότι οκτώ από τις εννέα καταγγελίες που κατατέθηκαν στην Antiviolencia από τη LaLiga για ρατσισμό ήταν για προσβολές στον ίδιο ποδοσφαιριστή.

Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία και το μίσος είναι απαράδεκτα. Και έτσι είναι, ακόμα κι αν μας επικρίνουν, η χειραγώγηση και το προπέτασμα καπνού που αναπτύχθηκε από τη Μαδρίτη. Εδώ υπερασπιζόμαστε τη Βαλένθια, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν».

Ο Βραζιλιάνος είναι το κακομαθημένο παιδί της Ρεάλ Μαδρίτης». Η μεγάλη νίκη της Βαλένθια στην εκατονταετηρίδα του ασπρόμαυρου Κολοσσαίου, στιγματίστηκε από τις προκλήσεις ενός ποδοσφαιριστή που δεν μαθαίνει».