Νίκη «χρυσάφι» για τη Βαγιαδολίδ απέναντι στην αδιάφορη Μπαρτσελόνα

Φρεσνέδα

i

©Φρεσνέδα / screenshot via Twitter

Νίκη «χρυσάφι» για τη Βαγιαδολίδ απέναντι στην αδιάφορη Μπαρτσελόνα

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:53 - 24.05.2023 / Ανανεώθηκε: 01:35 - 24.05.2023

Σημαντική νίκη ενόψει παραμονής στην πρώτη κατηγορία πέτυχε η Ρεάλ Βαγιαδολίδ, η οποία επικράτησε κόντρα στη Μπαρτσελόνα με 3-1, με φόντο την 36η αγωνιστική της La Liga.

Μίας μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε η Ρεάλ Βαγιαδολίδ, η οποία επιβλήθηκε κόντρα στη Μπαρτσελόνα με 3-1, και έβαλε «φωτιά» στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Πάουλο Πετσολάνο βρίσκεται στην 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 38 βαθμούς, καθώς απέχει τρεις πόντους από την 18η Χετάφε, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. 

Εφημερίδα της Βαλένθια ζητά την τιμωρία του Βινίσιους: «ΑΡΚΕΤΑ!»
LA LIGA

18:22 - 23.05.2023

Εφημερίδα της Βαλένθια ζητά την τιμωρία του Βινίσιους: «ΑΡΚΕΤΑ!»

Μια εφημερίδα της Βαλένθια ζητά δικαιοσύνη στο θέμα με τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους και ισχυρίζεται πως η συμπεριφορά των οπαδών της ήταν υποδειγματική. Παράλληλα τάχθηκε εναντίον αυτών που προέβησαν στη συγκεκριμένη κίνηση όμως θεωρεί ότι την ευθύνη την έχει ο Βραζιλιάνος που συμπεριφέρεται αλαζονικά.

Από την άλλη πλευρά οι Καταλανοί δεν έχασαν και τίποτα, καθώς παρέμειναν στην πρώτη θέση της κατάταξης με 85 πόντους.

Ονειρεμένο ξεκίνημα έκαναν οι γηπεδούχοι, καθώς με δύο λάθη της Μπαρτσελόνα η Βαγιαδολίδ έκανε στο 2-0 και έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη. Συγκεκριμένα σκόραρε μόλις στο 2' με αυτογκόλ ο Κρίστενσεν και στο 22' ο Λάριν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η ομάδα του Τσάβι έβγαλε αντίδραση στο ματς, αλλά ο τερματοφύλακας της Βαγιαδολίδ, Ζόρντι Μασίπ είχε την απάντηση στις ευκαιρίες των Ραφίνια (13′, 30′) και τον Κρίστενσεν στο 31′. Κάπως έτσι με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-0 για τους γηπεδούχους.  

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Βαγιαδολίδ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 60' με τον Πλάτα, μετά την σέντρα-σουτ που έκανε η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Το τρίτο γκολ των γηπεδούχων ήρθε στο 73' μετά από αντεπίθεση του Πλάτα, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν. Η Βαγιαδολίδ έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη και άλλου τέρματος με τον Ρόζα, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Το τελικό 3-1 για τους φιλοξενούμενους πέτυχε στο 84' ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.