«Αγκαλιάζει» το Champions League η Σοσιεδάδ - Έμειναν στην ισοπαλία Θέλτα και Χιρόνα
i

Σοσιεδάδ - Μπιλμπάο / Alcoba /Getty Images

«Αγκαλιάζει» το Champions League η Σοσιεδάδ - Έμειναν στην ισοπαλία Θέλτα και Χιρόνα

Κώστας Τσιακλής 22:28 - 23.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:38 - 23.05.2023

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε με 1-0 της Αλμερίας και πλέον βρίσκεται ένα βήμα μακριά από το Champions League της νέας περιόδου. Στην ισοπαλία έμειναν Θέλτα και Χιρόνα (1-1).

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έκαμψε την αντίσταση της Αλμερίας (1-0) και πλέον βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου. Στο άλλο παιχνίδι Θέλτα και Χιρόνα έμειναν στην ισοπαλία 1-1, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν προσωρινά στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

Όλοι οι διάλογοι του διαιτητή Βαλένθια - Ρεάλ: «Βινίσιους, με εμπιστεύεσαι; Άκουσε με!»
LA LIGA

21:48 - 23.05.2023

Όλοι οι διάλογοι του διαιτητή Βαλένθια - Ρεάλ: «Βινίσιους, με εμπιστεύεσαι; Άκουσε με!»

Οι διάλογοι του διαιτητή του Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης, Ρικάρντο Ντε Μπούργκος Μπενγκοετσέα, με τους ανθρώπους των δύο ομάδων και της La Liga για τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους.

Στο 36’ της αναμέτρησης του «Ανοέτα» η Αλμερία έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λουίς Σουάρες για πάτημα στον Ρόμπιν Λε Νορμάντ. Σαν να μην έφτανε αυτό οι φιλοξενούμενοι είδαν τη Σοσιεδάδ να ανοίγει το σκορ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με το όμορφο φαλτσαριστό σουτ του Τακαφούσα Κούμπο λίγο έξω από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές ευκαιρίες να καθαρίσουν το παιχνίδι ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο τέρμα. Κορυφαία τους ευκαιρία ήταν το δοκάρι του Άντερ Μπαρενετσέα στο 89’ της αναμέτρησης.

Με τη νίκη της η Ρεάλ Σοσιεδάδ ανέβηκε στους 68 βαθμούς και πήγε στο +8 από την 5η Βιγιαρεάλ, η οποία έχει παιχνίδι λιγότερο. Για να μείνουν εκτός Champions League οι Βάσκοι θα πρέπει να ηττηθούν στους δύο αγώνες τους και την ίδια ώρα η Βιγιαρεάλ να κερδίσει τα τρία ματς που της απομένουν. Η Αλμερία με τη σειρά της παρέμεινε στους 39 βαθμούς και βρίσκεται προσωρινά στο +4 από τη Ρεάλ Βαγιαδολίδ και τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο άλλο ματς η Θέλτα προηγήθηκε στο 42' με το εξαιρετικό τελείωμα του Κάρλες Πέρεθ μέσα από την περιοχή του Πάουλο Καζανίγκα. Στο 57’ η Χιρόνα κέρδισε πέναλτι και ο Κρίστιαν Στουάνι ανέλαβε την εκτέλεση. Αρχικά ο Ουρουγουανός νικήθηκε από τον Ιβάν Βιλάρ ωστόσο το πέναλτι εκτελέστηκε ξανά και έτσι ο Στουάνι έκανε το 1-1 για τους φιλοξενούμενους.

Το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Θέλτα ανέβασε τη διαφορά της στους 5 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη Ρεάλ Βαγιαδολίδ, η οποία αναμετράτε απόψε με την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα. Από την άλλη η Χιρόνα δεν κατάφερε να προσπεράσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο και να μπει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.