Εκρηξη του Βινίσιους: Ζητούσε τα ρέστα από τον Αντσελότι για την οπισθοχώρηση της Ρεάλ (vids)

Βινίσιους και Κάρλο Ανσελότι

i

PrtScr

Εκρηξη του Βινίσιους: Ζητούσε τα ρέστα από τον Αντσελότι για την οπισθοχώρηση της Ρεάλ (vids)

Κώστας Τόπας 10:59 - 18.05.2023

Μετά το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Σίτι, ο Βινίσιους τα έβαλε με τον προπονητή του, Κάρλο Ανσελότι, κατηγορώντας τον Ιταλό τεχνικό για τον λόγο που η ομάδα του ήταν πολύ πίσω αντί να ασκήσει πίεση στους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι Πολίτες στο πρώτο ημίχρονο δεν άφησαν τους Ισπανούς να πάρουν ανάσα. Στην κυριολεξία το 2-0 ήταν... λίγα για την Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Ρεάλ, η οποία είδε τον Κουρτουά να νικάει εκπληκτικά σε δύο περιπτώσεις τον Χάαλαντ. Αλλά όχι και τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Η Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο στο «Έτιχαντ» υπέστη πανωλεθρία. Οι τελικές ήταν 13-1. Η μία της Ρεάλ, μάλιστα, ήταν το οριζόντιο δοκάρι του Τόνι Κρόος. Όσο για τις εύστοχες μεταβιβάσεις, αυτές ήταν 321-102 και οι επιθετικές ενέργειες, σύμφωνα με τις μετρήσεις της UEFA ήταν 36-3! Οσον αφορά την κατοχή, αυτή ήταν 72%-28% για την ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Από την άλλη, ο Κάρλο Αντσελότι (στη βραδιά που έγινε ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στη διοργάνωση, φτάνοντας τα 191) ήταν ανήμπορος να αντιμετωπίσει την καλοκουρδισμένη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ενδεικτική είναι η φάση όπου μετά το πρώτο γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα, ο Βινίσιους πλησίασε τον Ιταλό τεχνικό για να τους δώσει οδηγίες.

Συγκεκριμένα, ήταν στο 24ο λεπτό, όταν οι κάμερες έπιασαν τον Βινίσιους να εκρήγνυται εναντίον του Κάρλο Αντσελότι. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πλησίασε στον πάγκο και με πολύ εκφραστικό τρόπο, φάνηκε να κατηγορεί τον «Καρλέτο» επειδή η ομάδα τους ήταν πολύ πίσω στον αγωνιστικό χώρο, αντί να ασκήσει πίεση στους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα.