Το απίστευτο σπριντ του Γουόκερ που «εξαφάνισε» τον Βινίσιους (vids)

Κάιλ Γουόκερ και Βινίσιους

i

PrtScr

Το απίστευτο σπριντ του Γουόκερ που «εξαφάνισε» τον Βινίσιους (vids)

Κώστας Τόπας 10:05 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 18.05.2023

Ο Κάιλ Γουόκερ είχε την ευκαιρία να αποδείξει την ταχύτητά του σε μια μάχη με τον Βινίσιους κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού του Champions League, αφήνοντας τους οπαδούς έκπληκτους.

Στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη, ο Κάιλ Γουόκερ τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Βινίσιους. Ο Άγγλος μπακ έπρεπε να παρακολουθεί τον «Βίνι» από κοντά να μην τον αφήσει να κάνει τα δικά του, κουράστηκε, ωστόσο στο τέλος έδειξε πως το χάρηκε. Ο Γουόκερ αποθέωσε τον Βραζιλιάνο αντίπαλό του, σε μια τρομερά όμορφη σκηνή.

Στη ρεβάνς στο Μάντσεστερ όμως, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Βινίσιους ήταν αυτός ο οποίος κάθε φορά που έβλεπε μπροστά του τον Γουόκερ, έπρεπε να αλλάξει κατεύθυνση. Ο 32χρονος μπακ ήταν αλάνθαστος κόντρα στον Βραζιλιάνο, του έβαλε δύσκολα και στις περισσότερες περιπτώσεις βγήκε νικητής από τις μονομαχίες που έδωσαν. Χαρακτηριστική είναι η φάση όπου ο Κάιλ Γουόκερ κατάφερε να προλάβει τον Βινίσιους σε ένα σπριντ και στο τέλος να του κλέψει την μπάλα, προτού ο κατά δέκα χρόνια μικρότερος του, γίνει απειλητικός.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι αποθέωσαν τον Κάιλ Γουόκερ για την εμφάνισή του, με τον Άγγλο μπακ να έχει κερδίσει επάξια μία θέση στο βασικό σχήμα των Πολιτών, παρά την κριτική που δέχθηκε στην αρχή της σεζόν από τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Από την αμφισβήτηση του Πεπ στην καθιέρωση

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του με τους δημοσιογράφους πριν το ματς με την Ρεάλ και ερωτηθείς για τα πρόσφατα λόγια του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος πριν από εβδομάδες έλεγε ότι ο Άγγλος μπακ δεν ταιριάζει στο σημερινό σύστημα της ομάδας, ο Κάιλ Γουόκερ, που τους τελευταίους μήνες είχε χάσει την θέση του, παραδέχτηκε ότι «πόνεσαν τα λόγια του Πεπ».

«Πόνεσε; Φυσικά και έκανε. Δεν μπορώ να πω ψέματα και να πω ότι δεν πόνεσε. Αρχίζεις να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου. Συμβαίνει να μην συμφωνείς πάντα με ορισμένες απόψεις στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που έκανε ο Πεπ για μένα και για τη Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία έξι χρόνια ήταν τρομερό. Εναι το αφεντικό μου και είμαι ένας από τους αρχηγούς. Έπρεπε να βεβαιωθώ ότι η απογοήτευσή μου δεν θα εμφανιστεί στην ομάδα».