Το 2012 ο Βίντα έδωσε την πρόκριση στη Ντιναμό και το '23 την απέκλεισε στη Φιλαδέλφεια (vids)

Ντομαγκόι Βίντα

i

©Intime

Το 2012 ο Βίντα έδωσε την πρόκριση στη Ντιναμό και το '23 την απέκλεισε στη Φιλαδέλφεια (vids)

Κώστας Τόπας 10:40 - 20.08.2023

O Nτομαγκόι Βίντα ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της ΑΕΚ στη ρεβάνς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην «OPAP Arena». Οπως ήταν και το 2012 όταν αγωνιζόταν στην κροατική ομάδα, στην οποία τότε είχε χαρίσει ξανά την πρόκριση.

Η ΑΕΚ για 92 λεπτά ήταν κολλημένη στον τοίχο από το 0-2 της Ντιναμό, αλλά σε ένα αδιανόητο θρίλερ τα έφερε όλα τούμπα. Ο Αραούχο στο 92' έδωσε σφυγμό και ο Βίντα στο 98' χάρισε μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις της Ένωσης στην Ευρώπη. 

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός απόλαυσε με την ψυχή του και το γκολ του και την πρόκριση αμέσως μετά την λήξη του ματς. Οπως το είχε κάνει και το 2012 όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Εκείνη τη χρονιά, ο Βίντα είχε χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του σκοράροντας στο 98’ με κεφαλιά σε ένα ματς κόντρα στη Λουντογκόρετς, γράφοντας το τελικό 3-2. Το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, για τον 3ο προκριματικό του Champions League, είχε λήξει 1-1 στη Βουλγαρία και τότε μετρούσαν τα εκτός έδρας γκολ.

Με το 2-2, το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League το έπαιρνε η Λουντογκόρετς. Ωστόσο, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βίντα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ την πρόκριση. Στην επόμενη φάση, η πρώην ομάδα του Κροάτη στόπερ άφησε εκτός τις Σερίφ Τίρασπολ και Μάριμπορ και στο τέλος μπήκε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Εντεκα χρόνια μετά, ο Βίντα φορώντας τον Δικέφαλο στο στήθος πέταξε την πρώην ομάδα του εκτός Champions League, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Με κεφαλιά. Στις καθυστερήσεις.