Η εντολή Αλμέιδα για το πέναλτι και η συγκλονιστική κίνηση του Γκατσίνοβιτς

Η εντολή Αλμέιδα για το πέναλτι και η συγκλονιστική κίνηση του Γκατσίνοβιτς

Κώστας Τσίλης 10:19 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 20.08.2023

Το Sportal.gr καταγράφει όλα όσα έγιναν στις συγκλονιστικές στιγμές αγωνίας, μέχρι να στηθεί η μπάλα στην άσπρη βούλα από τον Λιβάι Γκαρσία

Μπορεί το γκολ της πρόκρισης να μην ήρθε απευθείας από την εκτέλεση πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία. Όμως η συγκεκριμένη φάση ήταν η πιο καθοριστική για την έκβαση της πρόκρισης θρίλερ της ΑΕΚ στα Play Offs του Champions League. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως όλα όσα έγιναν, μέχρι να στήσει ο Γκαρσία την μπάλα στην άσπρη βούλα, έχουν τεράστια αξία. Και το Sportal.gr τα καταγράφει. 

Η λέξη που αυτή η ΑΕΚ, δεν λέει ποτέ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

01:26 - 20.08.2023

Η λέξη που αυτή η ΑΕΚ, δεν λέει ποτέ

Αυτή η ΑΕΚ του Αλμέιδα, δεν συμβιβάζεται ποτέ και υπό οποιαδήποτε συνθήκη, μέχρι να πάρει αυτό που θέλει και έτσι κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ, έτσι συνεχίζει και τώρα στην Ευρώπη. Γράφει ο Κώστας Τσίλης.

Οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ήταν σίγουροι πως η μπάλα είχε κτυπήσει στο χέρι του Λιούμπισιτς. Και ειδικά ο Αραούχο που ήταν ο πρωταγωνιστής της φάσης αλλά και ο Ρότα που ήταν ακριβώς μπροστά. Σίγουρος ήταν και ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος από την στιγμή που ο διαιτητής έκανε την χαρακτηριστική κίνηση πως τσεκάρει την φάση στο VAR και ενώ όλοι οι συμπαίκτες του κινήθηκαν και αυτοί προς την οθόνη, εκείνος πήρε την μπάλα και την έστησε στην λευκή βούλα. 

Μάλιστα εξαιτίας αυτής της κίνησης, όλοι θεώρησαν πως ο Σέρβος χαφ θα είναι και εκτελεστής του πέναλτι. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ, όταν ο διαιτητής πήρε την απόφαση και καταλόγισε το πέναλτι, ήταν δίπλα στον πάγκο της ΑΕΚ. Και όλοι περίμεναν από τον Αλμέιδα να δώσει την εντολή. Ο πρώτος εκτελεστής των πέναλτι στην ΑΕΚ ήταν ο Γκαρσία. Με τον Αλμέιδα να παραμένει σταθερός και να δίνει την εντολή στον Λιβάι για την εκτέλεση. 

Όταν ο Γκαρσία έφτασε στην άσπρη βούλα, ο Γκατσίνοβιτς έκανε μια συγκλονιστική κίνηση. Πήρε την μπάλα, την έδωσε στον Λιβάι και τον αγκάλιασε σφιχτά προκειμένου να τον εμψυχώσει. Τελικά ο Γκαρσία νικήθηκε από τον Λιβάκοβιτς, χωρίς όμως να στοιχίσει. Αλλά φάνηκε απ' όλο αυτό που έγινε, πόσο άψογα λειτουργεί η ομάδα ως προς την απαρέγκλιτη τήρηση των εντολών του Αλμέιδα και ως προς την ενότητα ανάμεσα στους παίκτες.