Βίοι παράλληλοι για Ελ Αραμπί και Σπόραρ - Έχασαν την θέση του βασικού και εξελίχθηκαν σε super subs

Σπόραρ και Ελ Αραμπί

i

© Tourette Media

Βίοι παράλληλοι για Ελ Αραμπί και Σπόραρ - Έχασαν την θέση του βασικού και εξελίχθηκαν σε super subs

Θάνος Λυμπερόπουλος • 04:00 - 15.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Οι δύο «εκτελεστές» των αιώνιων αντιπάλων, Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αντράζ Σπόραρ, έχουν χάσει τη θέση τους στην αρχική ενδεκάδα φέτος, ωστόσο έχουν καταφέρει να βοηθήσουν ερχόμενοι από τον πάγκο.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί κι ο Αντράζ Σπόραρ είναι αναμφίβολα δύο επιθετικοί μεγάλης κλάσης. Δύο παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες «μεγαθήρια» του ελληνικού πρωταθλήματος και οι οποίοι μέχρι πρόσφατα είχαν τον πρώτο ρόλο σε αυτές. Από πρωταγωνιστές όμως έχουν περάσει σε δεύτερο ρόλο.

Ο Μαροκινός που διανύει την τέταρτη χρονιά του στο λιμάνι, βλέπει τον Σεντρίκ Μπακαμπού να του έχει «κλέψει» τη θέση. Το ίδιο συμβαίνει κι απ' τη πλευρά του Σπόραρ που έχει χάσει τη θέση του απ' τον φορμαρισμένο Ιωαννίδη.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν έχει επηρεάσει κανέναν απ' τους δύο. Αν κι έχουν μείνει δεύτεροι στις επιλογές των προπονητών τους, όποτε τους δίνεται χρόνος συμμετοχής τον εκμεταλλεύονται και με το παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, ο Ελ Αραμπί συμμετέχει σε γκολ ανά 52,72 λεπτά, ενώ ο Σπόραρ ανά 49,5

Ο 36χρονος, ήρθε στον Ολυμπιακό το 2019 απ' την Αλ Ντουχαΐλ για να αποτελέσει τον «πιστολέρο» του Πέδρο Μαρτίνς. Στη πρώτη του κιόλας χρονιά μάγεψε τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων» πετυχαίνοντας 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Την επόμενη χρονιά έχοντας μάθει τα «κατατόπια» των ελληνικών γηπέδων σημείωσε 28 γκολ και την περσινή 23, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση και των τριών πρωταθλημάτων που αγωνίστηκε. 

Την φετινή χρονιά βλέπει τον εαυτό του σε θέση αναπληρωματικού, καθώς οι καλές εμφανίσεις του Σεντρίκ Μπακαμπού δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια. Ο Κονγκολέζος επιθετικός μετράει 13 γκολ σε 22 παιχνίδια μέχρι τώρα κι είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Ελ Αραμπί όμως παλεύει για να αποκτήσει πίσω φανέλα βασικού κι αυτό φαίνεται απ' τα νούμερά του. Έχει περάσει ως αλλαγή 19 φορές, έχει σκοράρει τέσσερα τέρματα κι έχει μοιράσει τέσσερις ασίστ. Με αυτό το τρόπο αποτελεί την κορυφαία super sub του πρωταθλήματος.

Απ' την άλλη μεριά, έχουμε τον Σπόραρ. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου. Ένας παίκτης που έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς δανεισμούς στη καριέρα του, ήρθε ως μία πολύ δυνατή λύση για την επίθεση του Γιοβάνοβιτς. Αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, πετυχαίνοντας και γκολ στο ευρωπαϊκό ματς του «τριφυλλιού» για τα προκριματικά του Conference League, σταδιακά οι επιδόσεις του έφθιναν.

Όπως είναι φυσικό κι επόμενο, απ' τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός διεκδικεί φέτος το πρωτάθλημα, η ομάδα χρειάζεται έναν επιθετικό περισσότερο συνεπή. Για αυτό το λόγο ο Σέρβος τεχνικός βρήκε την λύση στο πρόσωπο του Φώτη Ιωαννίδη. Ο Έλληνας επιθετικός έχει σημειώσει πέντε γκολ και τρεις ασίστ, προσφέροντας 17 βαθμούς στο «τριφύλλι».

Αυτή είναι η πρώτη αγωνιστική των play off, ματς κορυφής ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:18 - 13.03.2023

Αυτή είναι η πρώτη αγωνιστική των play off, ματς κορυφής ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Ντέρμπι κορυφής στην «OPAP Arena» περιλαμβάνει η πρώτη αγωνιστική των play off, με τους ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να κοντράρονται για την κορυφή της βαθμολογίας. Τα υπόλοιπα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος.

Ωστόσο ο Σπόραρ, βοηθάει την ομάδα του ακόμη κι όταν έρχεται από τον πάγκο. Όπως κι ο Ελ Αραμπί, όταν περνάει αλλαγή έχει κομβικό ρόλο στο παιχνίδι. Σε οκτώ ματς που έχει έρθει απ' τον πάγκο έχει σημειώσει τέσσερα γκολ. Είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στη Super League, όσον αφορά τη συνεισφορά παικτών που μπαίνουν στο ματς ως αλλαγή.

Όπως και να έχει, οι δύο ποδοσφαιριστές αποτελούν αξιόλογες λύσεις για τους προπονητές τους και δεδομένα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στα playoffs που έρχονται, αφού τα ντέρμπι μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι πολλά και η σωματική φθορά των βασικών παικτών δεδομένη...