Παναθηναϊκός: Πως ο Σπαλέτι ανοίγει θέση για τον Μπρινιόλι στη Serie A
i

Αλμπέρτο Μπρινιόλι / Intime

Παναθηναϊκός: Πως ο Σπαλέτι ανοίγει θέση για τον Μπρινιόλι στη Serie A

Μέσω μίας πιθανής «καραμπόλας», η άνοδος της Μπάρι και μία απόφαση του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ίσως δημιουργήσουν συνθήκες επιστροφής για τον Μπρινιόλι στη Serie A.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό, τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά. Ο Ιταλός έχει μετατραπεί στον αδιαμφισβήτητο «Νούμερο 1», ενώ έχει πανηγυρίσει το Κύπελλο με τους «πράσινους» και τερμάτισε πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, διεκδικώντας τον τίτλο.

Η επιτυχία του Μπρινιόλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν περνά απαρατήρητη στην Ιταλία. Συχνά-πυκνά διάφορα μεταγραφικά σενάρια εμφανίζονται στην πατρίδα του 31χρονου γκολκίπερ, αλλά συνήθως στερούνται πραγματικής βάσης.

Η τελευταία που προστίθεται στη λίστα με τις ενδιαφερόμενες είναι η Μπάρι. Η οποία συμμετέχει στη Serie B, όμως είναι τρίτη στη βαθμολογία και διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις την άνοδο της. 

Μπρινιόλι: «Θαύμα αν πάρουμε το πρωτάθλημα -Έπεσαν βόμβες κοντά στην εστία μου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:21 - 28.02.2023

Μπρινιόλι: «Θαύμα αν πάρουμε το πρωτάθλημα -Έπεσαν βόμβες κοντά στην εστία μου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ»

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι παραχώρησε συνέντευξη στην Ιταλία για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού και τη μεγάλη «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρέπει να εκπληρωθεί για να μετουσιωθεί σε πρόταση το ενδιαφέρον για τον Μπρινιόλι. Γιατί αν η Μπάρι δεν προβιβαστεί, δεν πρόκειται να κινηθεί για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η πώληση του βασικού άσσου της ομάδας, Ελία Καπρίλε. Ο Καπρίλε αρέσει στον προπονητή της Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος τον προορίζει για δίδυμο μαζί με τον Άλεξ Μερέ.

Συνεπώς, εάν η Μπάρι ανεβεί στη Serie A και ο Σπαλέτι πάρει τον Καπρίλε, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τον επαναπατρισμό του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο οποίος δεν είναι ο μόνος υποψήφιος, αφού ο προπονητής της Μπάρι, Μισέελε Μινιάνι, εξετάζει και τον Ιταλό της Κλουζ, Σιμόνε Σουφέ.

Μπρινιόλι στο Sportal.gr: Ο άγνωστος καυγάς με τον Γιοβάνοβιτς, το πρωτάθλημα και το ντέρμπι που είναι... πόλεμος
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:50 - 11.12.2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Μπρινιόλι στο Sportal.gr: Ο άγνωστος καυγάς με τον Γιοβάνοβιτς, το πρωτάθλημα και το ντέρμπι που είναι... πόλεμος

Η καθιέρωση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στον Παναθηναϊκό στην εστία δεν ήταν εύκολη και πέρασε μέσα από δύσκολους μήνες, έναν... καυγά με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έντονο ανταγωνισμό. Ο Ιταλός μίλησε για όλα σε μία μεγάλη συνέντευξη στο Sportal.gr...

Το σίγουρο είναι πως όσο ο Μπρινιόλι διακρίνεται με τον Παναθηναϊκό, τόσο θα τον προσέχουν στην πατρίδα του. Μία αίσθηση δικαίωσης που την απολαμβάνει ο Ιταλός γκολκίπερ, διότι η αξία του δεν εκτιμήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του Καμπιονάτο.

Παράλληλα, εάν ο Μπρινιόλι στεφθεί πρωταθλητής με το Τριφύλλι, πολύ δύσκολα θα πειστεί για να πάρει μεταγραφή. Παρά το δέλεαρ της Serie A, μία ομάδα με στόχο τη σωτηρία όπως η Μπάρι, δεν αποτελεί πια θέλγητρο για τον «Μπρίνιο»… Αντίθετα, στο μυαλό του ποδοσφαιριστή είναι η παραμονή του στην Αθήνα για πολλά χρόνια, με σκοπό την καταξίωση!