Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη πρωταθλητής!
i

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν τη νίκη στο Περιστέρι / Intime

Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη πρωταθλητής!

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:00 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:14 - 13.03.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου στο Περιστέρι, γιατί στην ουσία η σεζόν έχει ήδη εξυπηρετήσει τον ποδοσφαιρικό σκοπό της για τον Παναθηναϊκό.

Ίσως ο τίτλος να είναι εν μέρει παραπλανητικός. Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει εξασφαλίσει τίποτα με την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Super League, παρά μόνο ένα μικρό προβάδισμα. Συν μία σημαντική τόνωση στην αυτοπεποίθηση του, επειδή έχει χρόνια να πράξει κάτι ανάλογο.

Για να στεφθεί πρωταθλητής, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί μία παρόμοια επίδοση με εκείνη που πέτυχε στα περσινά Play Offs. Με παρεμφερή αποτελέσματα και βαθμολογική συγκομιδή, με παρόμοιο πάθος, συγκέντρωση και προσήλωση.

Στον αντίποδα, για να μην διαιωνίσουμε την απαξίωση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν και πρώτου στην 26η και τελευταία αγωνιστική στη regular season, αν κάποιος αξίζει την κορυφή μέχρι σήμερα, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός και κανένας άλλος. Είχε τη συνέπεια και τον τρόπο να διατηρήσει τη θέση του και έχει δικαίωμα να ονειρεύεται την κορυφή μετά από 13 χρόνια «ξηρασίας».

Παναθηναϊκός 2021/22 Vs Παναθηναϊκού 2022/23: Οι αριθμοί που δείχνουν τη χαοτική διαφορά μέσα σε μία σεζόν!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:15 - 07.03.2023

Παναθηναϊκός 2021/22 Vs Παναθηναϊκού 2022/23: Οι αριθμοί που δείχνουν τη χαοτική διαφορά μέσα σε μία σεζόν!

Το «deja-vu» του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι με ένα χρόνο διαφορά, φέρνει στο προσκήνιο τη βελτίωση που έχει συντελεστεί από τη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η οποία αποδεικνύεται περίτρανα από τους αριθμούς. Το Sportal αναλύει.

Για να επιστρέψουμε στον τίτλο του κειμένου, είναι εν μέρει παραπλανητικός. Διότι υπό μία άλλη έννοια, ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής στη μάχη με τον εαυτό του. Στην προσπάθεια του να ξαναμάθει τον πρωταθλητισμό, να μεγαλώσει και να εκπαιδεύσει ένα ρόστερ σε συνθήκες που αρμόζουν στην κανονικότητα του συλλόγου.

Κατά σύμπτωση, ο Παναθηναϊκός τελείωσε την περσινή σεζόν στο ίδιο γήπεδο, στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου και είχε νικήσει με το ίδιο σκόρερ, με δύο γκολ του Σεμπάστιαν Παλάσιος. Την Κυριακή, το 2-0 το «υπέγραψε» ο Φώτης Ιωαννίδης.

Πέρυσι, με τους τρεις βαθμούς στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πέμπτος, με 42 βαθμούς και εξασφαλίζοντας αγχωτικά τη συμμετοχή του στα Play Offs. Δώδεκα μήνες μετά, κατέβαλε την κορυφή, με 61 βαθμούς, 19 περισσότερους. Τότε, με μόλις 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και με 10 ήττες, επίδοση που δεν αρμόζει σε έναν από τους μεγάλους της χώρας. Τώρα, με 19 νίκες, έξι περισσότερες και μόλις 3 ήττες, εφτά λιγότερες! Μία πρόοδος που αποτυπώνεται με απόλυτη σαφήνεια στα στατιστικά.

Το επισήμανε με τον πιο εμφατικό τρόπο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου. Ο Σέρβος εξήγησε ότι «είναι η ουσία της φετινής χρονιάς, αν θέλει κάποιος πιο αντικειμενικά και χωρίς την ένταση από της αρχή της χρονιάς και με τον πρώτο γύρο που κάναμε. Η διαφορά σε σχέση με πέρσι των 19 βαθμών σε μία ποδοσφαιρική λογική είναι τεράστια, είναι ουσιαστικά έξι νίκες παραπάνω. Αυτό είναι που μας ικανοποιεί όλους».

O Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής, γιατί κέρδισε το πρώτο στοίχημα του πρωταθλητισμού. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που πάντα θα προκύπτουν στο άθλημα, έμαθε ξανά να «καθαρίζει» τα ματς με τους μικρομεσαίους. Με συμπαγή αμυντική λειτουργία, με σκληράδα, με αποτελεσματικότητα. Και να βρίσκει λύσεις από διαφορετικούς πρωταγωνιστές, έχοντας πλουραλισμό

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την επόμενη πίστα, για να ολοκληρώσει την υπέρβαση. Οι «πράσινοι» δεν ξέρουν εάν θα επιτύχουν, αλλά σίγουρα θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο...