Το απίθανο σερί 18 αγώνων χωρίς ήττα του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός

i

©Intime

Το απίθανο σερί 18 αγώνων χωρίς ήττα του Ολυμπιακού

Ευγενία Κουντούρη 19:05 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:08 - 13.03.2023

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός γεύτηκε την… πίκρα μιας ήττας.

Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη με 2-1 στις 17 Οκτωβρίου του 2022, ενώ είχε προηγηθεί μια ακόμη ήττα στις 18 Σεπτεμβρίου από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επίσης με 2-1.

Από τότε οι Πειραιώτες και με τον Μίτσελ στον πάγκο, δεν έχουν φύγει ηττημένοι από το γήπεδο. Ο Ολυμπιακός μετράει ένα εντυπωσιακό σερί 18 αγώνων αήττητος, έχοντας σημειώσει σε αυτό το διάστημα 12 νίκες κι έξι ισοπαλίες.

Οι ισοπαλίες των «ερυθρόλευκων» είναι στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό (1-1 στη Λεωφόρο και 0-0 στο Καραϊσκάκη), με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (0-0), μία ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (1-1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Γιάννενα (2-2) και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ (0-0).

Στους υπόλοιπους 12 αγώνες οι παίκτες του Μίτσελ έχουν φύγει νικητές και μάλιστα έχοντας δεχθεί μόλις 3 τέρματα, ένα από την ΑΕΚ, στο χθεσινό ντέρμπι στην OPAP Arena, ένα από τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, όπου επικράτησαν με 2-1 κι ένα γκολ από τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη στην εμφατική νίκη που σημείωσαν με σκορ 6-1.

Στους 18 τελευταίους αγώνες, που είναι φυσικά πάνω από το μισό του πρωταθλήματος, οι παίκτες του Μίτσελ σημείωσαν συνολικά 41 γκολ, ενώ δέχθηκαν 7 τέρματα. Στις τρεις ισοπαλίες μάλιστα όπου δέχτηκαν γκολ, δηλαδή με Ατρόμητο στο Περιστέρι, με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ.

Η θεαματική άνοδος του Ολυμπιακού μετά το κακό ξεκίνημα του στη σεζόν, αντικατοπτρίζεται και στον βαθμολογικό πίνακα, με την ομάδα του Μίτσελ να μειώνει την διαφορά από την κορυφή. Από το -10 που ήταν, βρίσκεται πλέον στο -5 από τον πρώτο Παναθηναϊκό και μπαίνει στα play off με στόχο να διατηρήσει το σερί του και να διεκδικήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Μια διεκδίκηση που τους πρώτους μήνες της φετινής κούρσας της Super League φάνταζε σχεδόν αδύνατη.