Καλύτερη επίθεση, μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων: Ο Ολυμπιακός πάει για πρωτάθλημα

Ολυμπιακός

i

©Intime

Καλύτερη επίθεση, μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων: Ο Ολυμπιακός πάει για πρωτάθλημα

Ευγενία Κουντούρη 08:35 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 13.03.2023

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην «κούρσα» των play offs του πρωταθλήματος με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη διαφορά τερμάτων, έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο.

Έχουν περάσει 27 χρόνια από τότε που ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιάννης Ιωαννίδης, είχε μιλήσει για την «καρδιά του πρωταθλητή», σημειώνοντας πως κανείς δεν πρέπει να την υποτιμά. Η φράση αυτή χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές αργότερα και από τους παράγοντες της ποδοσφαιρικής ομάδας των «ερυθρόλευκων», σε στιγμές που οι Πειραιώτες έδειχναν να σηκώνονται και πάλι όρθιοι, μετά από… στραβοπατήματα.

Την έκφραση αυτή «μην υποτιμάτε την καρδιά του πρωταθλητή» επιδίωξαν και κατάφεραν να φέρουν και πάλι στο προσκήνιο ο Μίτσελ και οι παίκτες του. Και τα κατάφεραν, σπάζοντας το εντός έδρας αήττητο της ΑΕΚ και πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη με 3-1 μέσα στην OPAP Arena στο φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Super League. Το επίτευγμα του Ολυμπιακού μάλιστα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, μέσα στην έδρα της, μέχρι το βράδυ της Κυριακής, είχε δεχθεί μόλις δύο τέρματα.

Οι Πειραιώτες μπαίνουν στα play off όντας στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά έχοντας μειώσει πλέον αισθητά την απόσταση από τον πρώτο Παναθηναϊκό (-5) και από την δεύτερη στον πίνακα ΑΕΚ (-3).

Έχοντας πραγματοποιήσει έναν εξαιρετικό β’ γύρο στο πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι» δεν μείωσαν απλά την απόσταση από την κορυφή, αλλά ξεκινάνε για την διεκδίκηση του τίτλου στην τελευταία… στροφή της κούρσας με κάποια εντυπωσιακά στατιστικά.

Η ομάδα του Μίτσελ με τα τρία γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ βρίσκεται πλέον μόνη πρώτη στον πίνακα της καλύτερης επίθεσης, έχοντας πετύχει 53 τέρματα. Η ΑΕΚ έχει 51, ο ΠΑΟΚ 43 και ο Παναθηναϊκός 38.

Οι Πειραιώτες έχουν επίσης και την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αφού έχουν δεχτεί 14 τέρματα, ακριβώς όσα και η Ένωση (Ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί 12 γκολ). Η ομάδα του Μίτσελ βρίσκεται στην κορυφή των στατιστικών και στην κατηγορία που αφορά την διαφορά των τερμάτων με το εντυπωσιακό +39. Η ΑΕΚ βρίσκεται στο +37, ο Παναθηναϊκός στο +26 και ο ΠΑΟΚ στο +28. 

Διπλασιασμός στο σκοράρισμα

Η ανοδική πορεία του Ολυμπιακού στον β’ γύρο είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Οι «ερυθρόλευκοι» κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είχαν σημειώσει μόλις 18 γκολ, ενώ στον β’ γύρο οι Πειραιώτες πέτυχαν σχεδόν τα διπλά και συγκεκριμένα 35 τέρματα.

Η θεαματική βελτίωση της ομάδας στον β΄γύρο αντικατοπτρίζεται και στους βαθμούς τους οποίους έχει συγκεντρώσει, αφού στον α’ γύρο ο Ολυμπιακός πήρε 25 βαθμούς και στο δεύτερο μισό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μάζεψε 31.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει επίσης στο ρόστερ του τον κορυφαίο σκορ του πρωταθλήματος, τον Μπακαμπού που πέτυχε 13 γκολ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ένα περισσότερο από τον Καρέλη του Παναιτωλικού και δύο περισσότερα από τον Λιβάι της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός «φωνάζει» με τις εμφανίσεις του και την βελτίωση που έχει σημειώσει σε όλα τα επίπεδα, πως μπαίνει δυναμικά στα play off με σκοπό να διεκδικήσει και πάλι τον τίτλο του πρωταθλητή. Με τη νίκη του επί της ΑΕΚ δείχνει να… έσπασε και τα τελευταία δεσμά που τον κρατούσαν στην φετινή κούρσα για το τρόπαιο και που ήταν η αδυναμία που έδειχνε να πάρει νίκη σε ντέρμπι. Και τα έσπασε με τον πλέον εμφατικό τρόπο κερδίζοντας μέσα στην έδρα της την ΑΕΚ, σε ένα γήπεδο που έμοιαζε με… απόρθητο κάστρο.