Κίνδυνος να παίξει ο Ολυμπιακός χωρίς κόσμο τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό

Βόλος - Ολυμπιακός

i

© Intime

Κίνδυνος να παίξει ο Ολυμπιακός χωρίς κόσμο τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό

Sportal newsroom 20:08 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:10 - 03.12.2023

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με νέα τιμωρία έδρας, μετά τα όσα συνέβησαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι, Βόλος και Ολυμπιακός έμειναν στο 2-2, για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι Πειραιώτες είχαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Τάσου Παπαπέτρου και τελικά ο κόσμος έκανε... άνω - κάτω το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Έπειτα από σχεδόν μία ώρα, το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά κι ολοκληρώθηκε μετά από δύο λεπτά, με τους παίκτες να κάνουν πάσες και ενώ υπολείπονταν ακόμα αρκετά λεπτά καθυστερήσεων.

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Θεσσαλίας και την ένταση που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή, ο Ολυμπιακός βρίσκεται αντιμέτωπος με νέο «λουκέτο» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». 

Να θυμίσουμε πως οι Πειραιώτες δεν έχουν εκτίσει ακόμη την τιμωρία για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ (χρωστάνε μία αγωνιστική που θα την εκτίσουν με την ΑΕΚ), ενώ πλέον κινδυνεύουν με νέα τιμωρία 2-4 αγωνιστικών αυτήν τη φορά για το άρθρο 15,4 β. «για επεισόδια αρκεί να υπάρχει βιαιοπραγία ή σημαντικές φθορές ξένης περιουσίας και να έχει καταγραφεί στις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα».

Μετά το σπουδαίο ματς με την Ένωση ακολουθεί και το ντέρμπι «αιωνίων» κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 17 Ιανουαρίου.

🔴Sportal Sunday Live με το επεισοδιακό Βόλος - Ολυμπιακός 2-2, τον Μαρτίνεθ & Παναθηναϊκός - ΟΦΗ

Αναλυτικά το άρθρο 15,4β του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει τα εξής:

«Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές. 

Παρωδία στο Πανθεσσαλικό: Άλλαζαν πάσες οι παίκτες για δύο λεπτά και ο Παπαπέτρου σφύριξε νωρίτερα τη λήξη (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:49 - 03.12.2023

Παρωδία στο Πανθεσσαλικό: Άλλαζαν πάσες οι παίκτες για δύο λεπτά και ο Παπαπέτρου σφύριξε νωρίτερα τη λήξη (vid)

Μετά από 40λεπτη διακοπή στην αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους παίκτες των δύο ομάδων να αλλάζουν πάσες στο κέντρο, περιμένοντας τον Παπαπέτρου να σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης, κάτι που έκανε περίπου δύο λεπτά πριν ολοκληρωθούν οι καθυστερήσεις.

Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ή ήταν μικρής κλίμακας και δεν επέφεραν σωματική βλάβη σε κανένα πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές».