Ο πρόεδρος της Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι ο Αντσελότι πιάνει δουλειά στη Βραζιλία το 2024 με πρώτο στόχο το Κόπα Αμέρικα

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι ο Αντσελότι πιάνει δουλειά στη Βραζιλία το 2024 με πρώτο στόχο το Κόπα Αμέρικα

Γιώργος Σακελλαρίου 08:40 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 05.07.2023

Ο Κάρλο Αντσελότι θα εξαντλήσει το συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα αναλάβει την εθνική Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2024.

Ο Έντναλντο Ροντρίγκες, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, διαβεβαίωσε ότι ο Κάρλο Αντσελότι θα είναι ο προπονητής της εθνικής ομάδας στο Κόπα Αμέρικα 2024, που θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου.

Ο ισχυρός άνδρας του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου το επιβεβαίωσε κατά την πρόσληψη του υπηρεσιακού τεχνικού Φερνάντο Ντινίζ, μέχρι ο Ιταλός αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

«Υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές στη Βραζιλία και ο Ντίνιζ είναι ένας από αυτούς. Παρατήρησα την καινοτόμο προσέγγισή του στις ομάδες που εργάστηκε. Διατηρούσε την ίδια φιλοσοφία παιχνιδιού, χωρίς να την αλλάζει συνεχώς. Πάντα ακολουθούσε την ίδια μέθοδο και μου άρεσαν πολύ οι τακτικές του εφαρμογές. Άρα, είναι ένας προπονητής του οποίου η αγωνιστική νοοτροπία μοιάζει αρκετά με αυτή του προπονητή που θα αναλάβει στο Κόπα Αμέρικα, τον Αντσελότι. Έχουν σχεδόν τον ίδιο τύπο προσέγγισης παιχνιδιού», τόνισε ο Ροντρίγκες σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της CBF στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Βραζιλία θα ξεκινήσει τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 τον Σεπτέμβριο και ο Ντινίζ θα είναι υπεύθυνος για τη διεύθυνση της ομάδας σε αυτούς τους εξαιρετικά σημαντικούς αγώνες. Ο Ροντρίγκες ανέφερε ότι ο προπονητής θα διατηρήσει τη θέση του στη Φλουμινένσε και θα έχει πλήρη αυτονομία στη λήψη αποφάσεων.

Ο Ντινίζ στις πρώτες του δηλώσεις ως προσωρινός προπονητής έδωσε ένα πρώτο στίγμα: «Όνειρο για οποιονδήποτε και τεράστια τιμή να μπορεί να υπηρετήσει την Εθνική ομάδα. Είναι ένα κάλεσμα, και ακόμη περισσότερο όπως έγινε. Είναι μια κοινή προσπάθεια μεταξύ της CBF και της Φλουμινένσε και είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε τα πάντα για να το κάνουμε να λειτουργήσει».

Προς το παρόν ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης ούτε ο Αντσελότι έχουν αποφανθεί για το θέμα, αλλά αυτό που φαίνεται σίγουρο είναι ότι μετά το τέλος της ερχόμενης σεζόν που πρόκειται να ξεκινήσει, ο Μαδριλένος τεχνικός θα συνεχίσει το έργο του ως επικεφαλής της Βραζιλίας κι αφού εξαντλήσει το συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα», που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2024.