Γερμανική ομάδα πληρώνει περισσότερα σε όσους παίκτες... τρώνε λιγότερο κρέας

Όσναμπρουκ

i

©VfL Osnabrück

Γερμανική ομάδα πληρώνει περισσότερα σε όσους παίκτες... τρώνε λιγότερο κρέας

Κώστας Τόπας 13:39 - 06.11.2023

Η Όσναμπρουκ η οποία αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, περιλαμβάνει μια «οικολογική» ρήτρα στα συμβόλαια, παρέχοντας αποζημίωση 750 ευρώ σε όσους σέβονται το περιβάλλον.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι γεμάτος ρήτρες, αλλά αυτή που η Όσναμπρουκ, από την δεύτερη κατηγορία γερμανικού πρωταθλήματος, τοποθετεί στα συμβόλαια των παικτών και των υπαλλήλων της είναι ασυνήθιστη. Αυτό είναι ένα είδος «οικολογικής» συνθήκης που ωφελεί όσους συμβάλλουν σε έναν βιώσιμο κόσμο.

«Ο ατομικός υπολογισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διάρκεια του ταξιδιού στη δουλειά, τον τρόπο διεξαγωγής του και πτυχές όπως οι vegan ή οι χορτοφαγικές διατροφικές συνήθειες», εξηγεί ο σύλλογος. Με άλλα λόγια, αν ο εργαζόμενος μετακινηθεί στις εγκαταστάσεις με αυτοκίνητο ή αν φάει περισσότερο κρέας, θα πάθει... ζημιά.

Βασικά, η Όσναμπρουκ υπολογίζει, σε συνεργασία με μια ανεξάρτητη εταιρεία, το αποτύπωμα άνθρακα των εργαζομένων της και αυτό αντικατοπτρίζεται στον μισθό τους. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Bundesliga 2, η ρήτρα δεν είναι υποχρεωτική, αλλά όποιος καλύπτεται από αυτήν και πληροί τις προϋποθέσεις λαμβάνει επιπλέον 750 ευρώ.

🔴Baladeros LIVE: Το ιστορικό 2-4 του Φαλήρου, η γκέλα της ΑΕΚ και ο κερδισμένος Παναθηναϊκός

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!