Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Απορρίφθηκε επένδυση δισεκατομμυρίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, για να μην χαλάσει ο κανόνας του 50+1
i

©intime

Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Απορρίφθηκε επένδυση δισεκατομμυρίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, για να μην χαλάσει ο κανόνας του 50+1

Sportal newsroom 18:44 - 24.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:57 - 24.05.2023

Η Γενική Συνέλευση των 36 ομάδων στη Γερμανία απέρριψε την έγκριση στον συνεταιρισμό να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την είσοδο επενδυτών.

Εδώ και λίγο καιρό στη DFL (συνεταιρισμός ομάδων πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας), είχε μπει σε σκέψεις για την είσοδο επενδυτών στο γερμανικό ποδόσφαιρο. 

Το πλάνο αφορούσε την μερική πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε έναν επενδυτή που θα βρισκόταν εκτός του πρωταθλήματος. Στόχος ήταν να μπουν στο ταμείο 2.2 δισεκατομμύρια ευρώ στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά το σχέδιο δεν έγινε εφικτό. 

Σήμερα (24/5) πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των 36 ομάδων, όπου δόθηκε αρνητική απάντηση από το 2/3 των συλλόγων. Όπως ακριβώς απαιτούνταν. Κάπως έτσι τα πλάνα για την ενδεχόμενη είσοδο επενδυτών σταμάτησαν. 

«Η διαδικασία τελείωσε σήμερα. Αυτή είναι η δημοκρατία», ήταν τα λόγια του προέδρου του Δ.Σ. της DFL και CEO της Ντόρτμουντ, Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε. Η διαδικασία ψηφοφορίας ήταν μυστική και το «όχι» το είπαν σύλλογοι όπως η Κολωνία και η Ζανκτ Πάουλι. 

Μάλιστα όλον αυτό τον καιρό οι οπαδοί στα γήπεδα είχαν δείξει την αρνητική στάση τους για αυτό το ενδεχόμενο. Ακόμη είχε δημιουργηθεί φόβος πως αυτός που θα έκανε την επένδυση θα είχε προβεί σε αποφάσεις που θα έβλαπταν τα συμφέροντα του κόσμου (π.χ. πιο ακριβά εισιτήρια, τελικές σε ξένες χώρες).

Κάτι τέτοιο θα είχε θέσει σε κίνδυνο τον κανόνα του 50+1, ο οποίος αναφέρει η πλειοψηφία των μετόχων ανήκει στην ομάδα και κατ' επέκταση στον κόσμο της

Tags: